Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B2 Kombi

RadaR, 19 lat temu
Silnik 1.6 75KM 55kW
Rok produkcji 1981
Volkswagen Passat B2 Kombi 1.6 75KM 55kW 1980-1988 - Oceń swoje auto
Dobry muł roboczy do wożenia gratów różnego rodzaju w śmiesznej cenie. Jak zadbany to może jeszcze długo posłużyć. Dla mnie bomba. Co prawda trzeszczy w środku i nie za piękny jest no i blacha już rdzewieje ale swoje zadanie spełnia :D
4 jak na tą pojemność oczywiście. Ani to nie wyścigówka ani super cicha lima. Hm ... odpala, jeździ i tyle; łyka litra oleju na wymiane.
Jak na pełnoletnie auto super. Biegi chodzą jak masło nawet przy dużych mrozach. Niestety mam tylko 4 a przydałby sie 5-ty bo mam wrażenie że poszedłby ponad 150 :)
Dość dobrze :) ostatnio wymieniłem zawieszenie i nie ma się czego przyczepić.
Jest okey. Moje auto to kombi więc do tyłu jest spoko tylko długa przednia maska i niska pozycja za kierownicą może ograniczyć ciut widoczność niższym osobom.
Wszystko pod ręką (dużo tego nie ma :D) Wygodnie.
Coś tam mam chyba nie tak bo jakoś na moje nogi słabo leci ale za to pasażerowie sobie chwalą :> Nagrzewa się szybko. Jedna ciekawostka: Otóż z bocznych regulowanych nawiewów zawsze leci zimne powietrze!!! U znajomego też tak jest.
Kombi... dużo dużo miejsca. Dla pasażerów też ;) Ciekawostka: można zmieścić wąski przadmiot typu rurka o długości 3 m w środku :)
Stare auto ale nie najgorzej...
Jeżdżę raczej mało oszczędnie i z obciążeniami. Latem po mieście około 10 l gazu w zimie do 13 l (pewnie dlatego że go pale na gazie :x). W trasy sie nie wypuszczam ;) Ceny części... śmiech zwłaszcza na szrocie np. za błotnik dałem 20 zł. Trzeba go jednak naprawiać od czasu do czasu :D
tu dałem 5 bo po ostanim napływie carów do Polski to auto jest w cenie dobrego ROWERU!!!! a naprawde jeździ i jeździ i jeździ a jak sie coś popsuje to nie rujnuje kieszeni i znowu jeździ i.... Tylko nie wygląda jakoś super ale nie o to tu chodzi;)
tu dałem mało bo drobiazgi lecą a to jakaś lampka a to spryskiwacz padł drobne za drobne. W końcu to "oldtimer" hehehe...
Jeżdże nim od 2 lat (kupiłem bo potrzebuje tanie duże kombi do przewożenia narzędzi i materiałów meblarskich) i większych problemów nie było. Mam też Punto z 94 i musze przyznać że psuje się z taką samą częstotliwością a części fiat ma droższe.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 75KM 55kW [l/100km]

10,5