Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B2 Coupe

scanikwwo, 17 lat temu
Silnik 1.6 TD 70KM 51kW
Rok produkcji 1986
Volkswagen Passat B2 Coupe 1.6 TD 70KM 51kW 1982-1988 - Oceń swoje auto
Silnik : Jak na tak małego diesla zbierał się naprawdę przyzwoicie :) Nie ma to jak czarna chmurka z tyłu przy zmianie biegów :D
Karoseria : Rdzewiejąca tylna klapa
Silnik : Uszczelka pod głowicą lubi się zużywać
Układ hamulcowy : Nieszczelność przednich cylinderków
Wspaniałe auto! Mój pierwszy wagen :) Będę zawsze miał sentyment do tego modelu z Wolfsburga!
W miarę kulturalny, aktualnie jeżdże Audi B4 1,9 TDI i subiektywnie wydaje mie się, że "Pasek" zbierał się lepiej!
Pięknie! Po prostu mistrzowska precyzja zmiany biegów! Nie zdarzyło mi się w tym aucie zapiąć np. 3 zamiast 5, co w Mondeo ´95 było dość częste, gdyż miał skrzynię biegów z waty cukrowej ;)
Na oponach 185/60/R14 było dobrze. Zakręty pokonywał poprawnie, a komfort był też na przyzwoitym poziomie. Jedynym mankamentem był brak wspomagania ;)
Prawdziwe obserwatorium ;)
Prostota, prostota i jeszcze raz prostota, co czyni obsługę auta bardzo intuicyjną!
Grzeje się naprawdę bardzo szybko! Mi wszystko działało sprawnie i poprawnie :)
Duże, pojemne auto. Co tu się rozpisywać :)
Jak na tak leciwy samochód to i tak hałas nie był strasznie uciążliwy, no chyba, że mówimy o prędkościach powyżej 130, wtedy dieselek troszkę głośniej terkał :)
Części pełno, zamienników jeszcze więcej, remonty tanie, zużycie paliwa naprawdę niewielkie jak na tak duże auto.
Jeśli trafi się na naprawdę zadbany egzemplarz, to można przy niewielkich nakładach finansowych robić naprawdę ogromne przebiegi.
Auto stare, ale jednak niezawodne. Pozypać lubi się podświetlenie tablicy rozdzielczej, które łatwo można samemu naprawić.
Nie zawiódł mnie ani razu, no chyba, że liczymy też usterkę alarmu, który uniemożliwił mi odpalenie auta ;-)

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 TD 70KM 51kW [l/100km]

6,1