Ocena kierowcy - Volkswagen Passat CC

Rok produkcji 2009
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Passat CC 2.0 TSI 200KM 147kW 2008-2011 - Oceń swoje auto
Silnik : Perfect
Układ elektryczny : Chyba każdego to zdziwi ale tu się nic nie zepsuło działa 100% elektryki
Zawieszenie : Bardzo płynna jazda i pokonywanie nierówności
Auto jest przepiękne i przetrwało próbę czasu. Dobra cena rynkowa i niezbyt duża ilość egzemplarzy na rynku jeszcze tylko dodaję mu urody i prestiżu przez to jest nad półką cenową zwykłego Paska.
Po 2-3 minutach bardzo cichutki. Kultura pracy na najlepszym poziomie dzięki czemu przy dużych prędkościach można normalnie rozmawiać i słuchać muzykę.
DSG chodzi świetnie ale jak ma niby chodzić w aucie które było non stop serwisowane w Niemczech ? Przeskoków praktycznie nic nie czuć przyspieszenie też dobre.
W tek klasie to jest naprawdę wysoki poziom. Prowadzi się to bardzo leciutko bez najmniejszych problemów. Nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń
Cóż ogólnie nie zauważyłem tutaj jakiś poważniejszych problemów. Trochę ciężko z powłoki karoserii usuwa się różne niechciane prezenty wydaje mi się, że w innych autach było prościej albo po prostu na moje spadają jakieś wyjątkowe okazy.
Ogólnie widoczność jest dobra. Z tyłu normalka, że nic nie widać ale system OPS idealnie kieruje nas i zaparkowanie nawet w ciasnych miejscach nie stanowi problemu. Z przodu trochę gruby słupek A ale za ten wygląd to może taki być :P
Nie może być inaczej VW pod tym względem jest czołówką światową. Wszystko czytelne i w jednym miejscu.
Idealnie jest dużo poziomów zróżnicowania. Auto grzeje jak i chłodzi bardzo szybko i z dużą skutecznością. Nie czuć żadnych dziwnych zapachów co się zdarza dość często w innych autach.
Z przodu FULL z tyłu mój 2 metrowy szwagier miał trochę za nisko ale taka sylwetka auta musi mieć gdzieś wady zawsze coś za coś. Ogólnie jak dla mnie jest 5/5 bo i tak siedzę tylko z przodu a z tyłu praktycznie kanapa jest pusta w 98% wyjazdów tego auta. Jeżeli chodzi o szerokość to jest akurat bardzo dobrze.
140 km/h i po za oponami nic nie słychać można rozmawiać a pasażerowie mogą normalnie spać.
Ceny jak w VW czyli nie wysokie a jednak dostajemy auto wyglądem i ceną z półki wyżej niż Passat czy Mondeo. Za wymianę oleju w raz z filtrami kabinowymi i powietrza dałem 500 zł
Ogólnie uważam, że auto zasługuję na ceny jakie obecnie panują na rynku no u nas w Polszy może niezbyt bo tu zaniżają komisy swoimi cudeńkami z zachodu. Ja za swój dałem 12.500 euro i tyle nikt by w Polsce nie zapłacił ale w Niemczech takie ceny są na porządku dziennym
Przez 9 miesięcy kompletnie nic i poprzednik przez 2 lata również nic nie wymieniał. Odziwo 100% elektroniki funkcjonuje od nowości (mam faktury jedynie za części eksploatacyjne).
To samo co obok kompletnie zero problemów jednak czasem warto poszukać tych modeli które zawyżają ceny rynkowe bo naprawdę przekłada się to na jakość.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TSI 200KM 147kW [l/100km]

7,5