Ogólnie z autka jesteśmy z żoną bardzo zadowoleni. Jest to drugie autko w rodzinie.
Zaliczyliśmy nawet całą rodzinką dwa wypady na weekend. Ja, żona, córka 3-letnia i syn 1-roczny. Czyli 2 foteliki w samochodzie :). Mały, ale pojemny :). Zastanawialiśmy się na VW Polo, ale nie żałujemy zakupu Lupo.
1,4 AUD z klimą radzi sobie bardzo dobrze jako motor napędowy dla tego "bysiora" :).
Skrzynia nie działa w przypadku mojego egzemplarza zbyt precyzyjnie.
Trochę podregulowałem przy wybieraku i jest znośnie.
Autko bardzo dobrze się prowadzi. Miało to być autko dla żony, ale w końcu ja nim jeżdżę, a żonie zostawiłem większe autko.
Bardzo pozytywnie się jeździ.
Super widoczność. Bardzo łatwo i przyjemnie się parkuje nawet w ciasnych miejscach.
Wszystkie przełączniki są rozmieszczone bardzo ergonomicznie.
Wentylacja, klimatyzacja działają bardzo dobrze. Autko jest małe, więc klima momentalnie ochładza całą kabinę :).
Z przodu bardzo dużo miejsca (jak na tak małe autko). Z tyłu da się podróżować. Raz jechałem z tyłu 300km i nie umęczyłem się bardzo. Mam 182 cm wzrostu.
Trochę głośny jak na mój gust. Będę próbował wyciszyć trochę komorę silnika. Są dostępne wyciszenia od wersji SDI, więc chyba kupię i zamontuję.
Autko pali mi w granicach 6,9-7,1.
Jazda 50/50 (miasto/trasa). Kupiłem je w lipcu. Przejechałem dotychczas jakieś 2 tys. km. Zawsze tankowane "pod korek".
Większość na klimie. Silnik 1,4 AUD.
Kupiłem używane 14-letnie autko, więc stosunek cena/jakość wypada bardzo dobrze.
Nowego pewnie bym nie kupił tej klasy auta.
Przejechałem dopiero 2 tys. km i nic mi się nie popsuło jeszcze :).
Nasmarowałem jedynie mechanizm wycieraczek, bo działał bardzo "ciężko".
Przejechałem dopiero 2 tys. km i nic mi się nie popsuło jeszcze :).
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 i 60KM 44kW