Oceniam to auto "tylko dobrze", bo zawsze można oczekiwać więcej. To był świadomy wybór jak na ówczesny czas i nie żałuję. Auto nigdy mnie nie zawiodło, a przejechało już prawie 172 tys. km. Wykonywałem jedynie okresowe przeglądy i to nie w ASO, gdzie można przepłacić za pieczątkę w książeczce a jedynie w sprawdzonym warsztacie Auto Ciechanek w Lublinie, który polecam :) Zawsze na czas i po przystępnych kosztach jest serwisowany. Pozdrawiam tych, którzy "hejtują" wieśwageny:)
Tu także jedynie dobrze, a to z powodu trochę małej mocy. Jednak te 105 koników to wystarcza na spokojną jazdę, a gdy trzeba czasami, a zapewniam, że każdemu się zdarzyło choć raz potrzebować ciut szybciej wyprzedzić na trasie:) to trochę brakuje. Oczywiście można wybrać auto z silnikiem 2,0, który jeszcze można wzmocnić...to kwestia wyboru. Nie wiem jak mi się udało, ale turbina jest od nowości ta sama i działa rewelacyjnie!
Chodzi od początku idealnie, ale czasem brakuje też szóstki...poza tym biegi wchodzą płynnie, nić nie szarpie.
Auto doskonale trzyma się drogi i nie wykazuje żadnych cech do nurkowania, przechyłów, itp. Dla mnie to plus, że zawieszenie jest ciut sztywne, przynajmniej nie pływam z autem po drodze:)
Wszystko bez zarzutu. Nic mi nie ogranicza widoczności ani do przodu, ani z tyłu i choć nie mam czujników parkowania...jakoś do tej pory zderzaki całe:)
Dla mnie wszystko co potrzebne jest pod ręką, wprawdzie to nie salon piękności , ale doceniam to, że nie ma nadmiaru włączników, przycisków, etc.
Tu piątka dla koncernu VW. Choć mam tylko wersję Trendline, czyli podstawową, i klimatyzacja to Climatic...to działa rewelacyjnie i latem kiedy chłodzi bardzo szybko jak i zimą kiedy nagrzewa się już po kilometrze i mam cieplarnię w aucie:)
Dla każdego wystarczająco dość miejsca, a często podróżujemy we czworo. Duży bagażnik to także plus, choć trochę brakuje takiego rozwiązania jak w Octavii, gdzie i wygląda sympatycznie i unosi się z szybą do góry, co ułatwia załadunek większych bagaży.
Jest niezłe, choć jak to diesel...trochę parkocze:)
Tu można się pochwalić, spalanie jest na pewno wielkim plusem tego auta...średnie ciut poniżej 6l ON...no i brak poważnych usterek...
Jak na wydane pieniądze za podstawową wersję i przejechane bez problemu tyle kilometrów to dla mnie świetnie. Polecam salon VW Gabło w Krośnie gdzie kupiłem auto i miłą Panią z obsługi, z którą przez telefon dało radę wynegocjować i kompletne koła zimowe, alarm, radio i jeszcze trochę drobiazgów.
Raz zdarzyło się przesmarować mechanizm wycieraczek...pewnie w ASo byłby już do wymiany za sporą kasę...a w "moim serwisie"...poradzili nasmarować i chodzi jak się patrzy.
Żadnych przez prawie osiem lat. Szykuję go do odsprzedania...może ktoś zainteresowany? :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW