Ocena kierowcy - Volkswagen Jetta V

Silnik 1.9 TDI 105KM 77kW
Rok produkcji 2006
Volkswagen Jetta V 1.9 TDI 105KM 77kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : Naprawde robi wrazenie
Z pewnoscia nie zaluje zakupu i uwazam ze auto warte swojej ceny. Mnie osobiscie bardzo podoba sie sylwetka tego modelu zwlacza tylne swiatla. Jedynym mankamentem jest jak dla mnie brak uchwytu na kubek:-)
Silnik bardzo elastyczny i bardzo oszczedny. Skrzynia manualna 5 biegowa bardzo dobrze sobie radzi tym autku i jak dla mnie jest idealna na nasze polskie warunki drogowe
Bardzo dobre wybieranie nierownosci, troszke twarde ale za perfekcyjne trzymanie w zakretach no niestety cos za cos.
Na poczatku trzeba sie przyzwyczaic do patrzenia w tylne lusterko ale proponuje zakup auta z czujnikami parkowania( chociaz tyl).
Deska rozdielcza nie wymaga czestego picowania wszystko rozlozone bardzo intuicyjnie i przy tym w pieknym podswietleniu. Materialy wykonczeniowe dobrej jakosci i w moim egzemplarzu nic nie trzeszczy.
Climatronik dziala bez zarzutow, tylna szyba z lusterkami bardzo szybka reakcja na mrozach.Bardzo dobre dojscie przy wymianie filtra kabinowego( samemu w ok. 2 minuty)
Duza mozliwosc regulacji przednich foteli, osoby o przecietnym wzroscie beda z nich zadowolone, dobre trzymanie boczne, mozliwosc regulacji oparcia na odcinku ledzwiowym.
Wszystko zalezy od marki opon i nawierzchni. Do 120km/h silnika praktycznie nie slychac.
Moja jazda 70% to trasa, a 30% miasto. Na podstawie komputera w przedziale do 9999km srednie spalanie to 4,8l na 100km. W miescie nigdy nie testowalem takrze nie moge sie wypowiadac.
Przez okres 1 roku i zrobieniu tym autem ok. 25000km nie mam sie do czego doczepic. Wymiana po zakupie rozrzadu wszystkich plynow i filtrow i co bardzo mnie zdziwilo auto posiada jeszcze orginalny akumulator ktory daje jeszcze rade na mrozach.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW [l/100km]

4,8