Diesel, więc z kulturą pracy nie ma za wiele wspólnego ;) Prawdziwy bocian, głośny i klekoczący. Za to jest bardzo elastyczny. To niby tylko 54 KM, ale w mieście przy prędkościach do 80 km/h jest na prawdę dobrze. Gorzej jest podczas jazdy pod górę przy 5 osobach - trzeba redukować. Zarówno zimą jak i latem odpala bez zarzutu. Przy dużych mrozach przydaje się mocny akumulator.
Świetnie zestrojona z silnikiem. Biegi wchodzą dość precyzyjnie. Czasem przy wrzucaniu wstecznego trzeba podwójnie wysprzęglić.
Dość twardy. Świetnie trzyma się w zakrętach. Pojawiły się ostatnio pewne problemy z precyzją prowadzenia. Jeszcze nie znalazłem przyczyny.
Jak dla mnie OK. Mało doświadczeni kierowcy mogą mieć problemy z wyczuciem odległości przy cofaniu.
Wszystko jest tam gdzie powinno. Bez zastrzeżeń.
Jest OK. Jeśli wymienia się co jakiś czas filtry to ładnie odparowują szyby. Nagrzewnica mogłaby szybciej grzać.
Mam 186 cm wzrostu i na siedzeniu kierowcy podróżuje mi się bardzo wygodnie sporo miejsca. Natomiast na tylnych siedzeniach jest ciasno. Podróż w 5 dorosłych osób = masakra :)
Jak to stary diesel - musi być głośny i klekoczący :) Trzeba to lubić.
Spalanie rewelacja w mieście ok 7l. Samochód bardzo tani, nie drogie i łatwo dostępne części (zamienniki).
Cena jaką dałem za samochód była śmieszna. Jestem bardzo zadowolony.
Raczej ok. Wszystko działa. Musiałem wymienić 3 klamki.
Uszkodzenie alternatora, rozrusznika.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 D 54KM 40kW