Ocena kierowcy - Volkswagen Jetta II

Silnik 1.8 107KM 79kW
Rok produkcji 1986
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Volkswagen Jetta II 1.8 107KM 79kW 1985-1987 - Oceń swoje auto
Silnik : Potrafi niejedno nowe auto odstawic ;)
Karoseria : W niektorych miejscach kwitnie jak kwiatki na wiosne na kolor rdzawy ;)
Dobry, rodzinny samochod za bardzo mala kase. Wyglad troche archaiczny, wlasciwosci jezdne zaledwie dostateczne, ale bezawaryjnosc i bagaznik w jakims stopniu to rekompensuja.
Silnik daje rady...fajnie przyspiesza i jest dosc elastyczny
Biegi wchodza pewnie i lekko. Jestem zaskoczony, ze w tak starym samochodzie nie trzeba uzywac sily zeby machac biegami :)
Wg mnie za miekki (wada: slabo trzyma sie w zakretach, zaleta: komfort na bardzo wysokim poziomie).
Nie mam zastrzezen
Wiadomo...lata 80-te, ale rozplanowanie przyciskow w miare dobre.
No tutaj sie nie popisali...dmuchawa kichowata-na wysokich obrotach glosna..robi wiecej halasu niz wiatru ;)
Jak w aucie kompaktowym z lat 80-tych. Z przodu bardzo znosnie, z tylu mniej...ale ten bagaznik - 550 litrow - konkurencji brak!!
No niestety powyzej 110 km/h jest poprostu glosno. O wyzszych predkosciach mowic nie bede bo nikt by mnie nie uslyszal :P
Mimo pojemnosci silnik potrafi zaskakujaco malo spalic. Wg komputera na trasie, przy predkosci okolo 100 km/h spalanie wynosi 5,7 litra / 100 km (calkiem mozliwe). W miesice gorzej - nawet 10 l /100 km
Heheh...o czym tu pisac...za 3 tysiace mozna miec jette w bardzo dobrym stanie. DOSKONALA JAKOSC/CENY
Jak sie cos popsuje to przewaznie tylko jakas glupota, ktora mozna samemu naprawic.
Powaznych usterek brak!W koncu VW do czegos zobowiazuje.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 107KM 79kW [l/100km]

6,8