Ocena kierowcy - Volkswagen Jetta II

Silnik 1.6 70KM 51kW
Rok produkcji 1987
Volkswagen Jetta II 1.6 70KM 51kW 1986-1992 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : W bagażniku można mieszkać.
Miała być tylko na chwilę, od 2 lat prawie nosiłem się z zamiarem sprzedaży, ale w tym roku uczucia znowu odżyły i trochę o nią zadbam. Chyba, że padnie to pojedzie na plac;)
Silnik wymaga remontu. Stuka jak diesel. Ale póki jedzie...;) Mocy brakuje, ale to zmusza do myślenia i pokory na trasie przy wyprzedzaniu.
Automat tylko 3biegowy, na mieście świetna sprawa, na trasie trzeba się chwile przyzwyczić. Automat był świadomą decyzją.
Bardzo miękkie, na zakrętach wychyły jak na motocyklu, ale na wprost wybiera polskie dziury. Dosyć wysoki, prawie pod każdy krawężnik daje radę.
Auto z dużym zadem, ale można wyczuć. Lusterka boczne i wsteczne fatalne.
Wszystko co trzeba pod ręką.
W tym wieku, starsza pani trochę popuszcza, zawsze gdzieś mi się wilgoć wciśnie. Ogrzewa się dosyć szybko. Brak filtra kabinowego.
Wygodne i obszerne. Pasażer nie przeszkadza z boku.
Wyciszenia prawie brak, silnik głośno chodzi, ale ja mam głośniejsze radio;-)
Jest LPG - daje rade.
Przepłaciłem trochę, ale wiadomo jak się kupuje od handlarza. Z drugiej strony za darmo nie dają.
Troche przez te 3 lata się sypnęło, na szczęście tanie i można samemu wymienić: podnośniki szyb 2 x 19zl, włącznik świateł a 18zl, wężyki podciśnienia grosze w ogrodniczym, uszczelka pod miską oleju 25zl, cylinderek hamulca 20zl.
Poważnych jeszcze nie miałem, chociaż zdarzały mi się unieruchomienia, ale z mojej winy - oszczędzałem na świecach.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.6 70KM 51kW [l/100km]

11,0