: Różne opinie słyszałem o tym silniku - dla mnie bomba!
Mój (a właściwie firmowy) Golf sprawuje się rewelacyjnie! Jestem jego jedynym kierowca i przejechałem nim prawie 240 tys km przez 3 lata. Po za przeglądami serwis zmuszony był raz wyczyścić chłodnice + wymianić prawy sworzeń. Genialny wynik biorąc po uwagę przebieg i nie łatwe warunki pracy (pracuje jako przedstawiciel handlowy). Spalanie? Jadąc w trasie do 90km/h przy dużym natężeniu - 3,3 litra na 100 (mój rekord). Przy prędkościach 160 - 180 km/h - około 6,5 litra. Czekam z wymiana na następnego Golfa bo to naprawdę genialny samochód!
Idealny kompromis pomiędzy spalaniem, bezawaryjnością a mocą. 210 km/h pojedzie ;)
Poprawna, bezproblemowa
Przyjaźniejszy niż w Focusie, czulszy niż w Kia Ceed
Kwestia gustu - mi się ten samochód po prostu podoba.
Wąskie słupki poprawiaja widoczność
German style - wszystko na swoim miejscu
Bez zastrzeżeń
Podróżuje głównie w dwie osoby i jest wystarczająco. Oczywiście dla 4 os bardziej nadaje się Passat lub Gof Variant
Nikt z pasażerów nie jest w stanie uwierzyć ze auto ma ponad 200 tys przejechane po Polskich drogach
Nie ja płace za eksploatacje i paliwo, ale porównując do moich prywatnych samochodów - rewelacja!
Golf jest drogi w zakupie, ale naprawdę odwdzięcza się bezawaryjnością i niskimi kosztami eksploatacji. Zawsze miałem o nim zdanie Niemieckiego robotnika - jezdzi, pali, nie narzeka! ;)
240 tys - nic się nie działo!
Nic się nie działo!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 TDI-CR DPF 105KM 77kW