: b.dobrze prowadzace sie auto w zakretach:)
auto kupione w marcu'15 jako nowe
wersja highline
silinik z turbo, moment 250nm dostępny od praktycznie samego dołu, taka dieslowska charakterystyka jeżeli chodzi o dół, b.wygodnie szczególnie w mieście, nie wymaga kręcenia na wysokie obroty. wystarczy do 3.000 obr i zmiana na wyższy. Cichy.
czasem zahaczy wsteczny mimo sprzęgła w podłodze, albo 3.bieg. ale już gdzieś ktoś o tym w komentarzach wspomniał, ogólnie skrzynia OK, precyzja, krótkie skoki.
fenomenalny w zakrętach, lubi gaz, zacieśnia tor wtedy, jestem chyba jakieś xds czy jakiś inny system. kttoś napisał w testach że przy odjęciu gazu w zakręcie potrafi zamyszkować - coś w tym jest, ale po poierwsze - po co odejmować gaz w zakręcie;) po drugie nie wiem jak inne auta przy takich warunkach zachowują się
no słupek C jak to w golfie, ale ja nigdy nie narzekam na widoczność aut do tyłu. przód i boki ok... sorka ale to dziwna kategoria ocen:)
acha lusterka - bardzo dobre boczne, chyba się nawet przyciemniają same przy oświaetlaniu przez samochodu jadące z tyłu, nie za duże. ok jest.
Bardzo fajnie rozplanowene wszystko, dobra jakość wykonania, fajna kiera nie za duża. Gites majonez:)
szybko chłodzi, grzania nie testowałem jeszcze
szerokośc na wyskości bioder - przod i tył bardzo dobra. sporo przestrzeni z tyłu - żona (170cm) i dziecko nie mają przawa narzekać. tylna kanapa dobrze wyprofilowana. duzo przestrzeni dookoła, funkcjonalnie
jednak to kompakt, wiec slychac powyzej 120km swist, opony, ale porownuje z bmw5 ktore oceniam b.dobrze.
średnia europejska:) ale np. nakladki na rure wydechowa kupilem w skodzie, pasuja a sa 4x tansze niz vw:)
ekran dotykowy raz mi sie wylaczyl w trakcie jazdy. nigdy pozniej juz takich numerow nie robil. :)
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 TSI 140KM 103kW