: mam nadzieję , że przez następne trzy lata (okres gwarancji) będę tylko na przeglądach
Układ elektryczny
: opisałem w dziale "niezawodnośc"
Jeśli chodzi o jakość materiałów użytych do wykończenia wnętrza, nie można się do niczego przyczepić. Ergonomia też ok, ale pozostaje mały niedosyt w awaryjności elektroniki.
Warto jednak dokupić dodatkowe lata gwarancji.
122KM daje rade, wyczuwalna trubodziura - być może przypadłość mojego egzemplarza - będzie jeszcze diagnozowane w serwisie
biegi wchodzą lekko i precyzyjnie
Fajnie się prowadzi, dobrze trzyma drogi,
brak zastrzeżeń
wszystko na swoim miejscu i pod ręką. zawsze tak gdzie tego oczekujesz. Można przyczepić się do konsoli środkowej, zbyt dużo w jednym jeśli chodzi o zespolenie przełączników od klimatyzacji i ogrzewania
Zimą po uruchomieniu silnika, szybko działa ogrzewanie, brakuje mi ogrzewania przedniej szyby
jest tak jak oczekiwałem
ok
średnie w tej klasie aut
Po roku użytkowania i trzech wizytach nieplanowanych w serwisie za te pieniądze oczekuję trochę więcej
1.problemy z elektryką. Po odebraniu auta z salonu cały czas paliło się światełko w daszku przeciw słonecznym kierowcy - wymieniony na gwarancji
2. popsute sterowanie centralnym zamkiem, po ruszeniu pojazdem cały czas się próbował zamykać pomimo, że już był zaryglowany
brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 TSI 122KM 90kW