Ocena kierowcy - Volkswagen Golf VII Hatchback 5d Facelifting

Maciej, 3 miesiące temu
Silnik 2.0 TDI 150KM 110kW
Rok produkcji 2019
Volkswagen Golf VII Hatchback 5d Facelifting 2.0 TDI 150KM 110kW 2017-2020 - Oceń swoje auto
Układ hamulcowy : Kupiłem hamulce z wersji performance tarcze 340 tył 310 to poezja hamowania.
Inne : Brak
Samochód oceniam bardzo, dobrze jako kompleksowa ocena . Jedyna awaria to wyciek z pompy wody około 82 tysiące km. Reszta bez zastrzeżeń. Dobre osiągi.
Bardzo dobra praca silnika, to już mój 6 silnik TDI z grupy Vw. Tylko w jednym nie wymianialem rozrzadu przez pompę wody w okolicach 60-82 tysiące.
Skrzynia pracuje idealnie. Praktycznie zakres mocy dobrze zestrojony. Trochę brakuje ciągu powyżej 180 a mam ten sam motor a Pasacie też 6 biegowy więc mam porównanie
Bardzo dobre prowadzenie. Przy przebiegu 80 tys. Zauważyłem lekko spocone amortyzatory. Wymieniłem na nowe całe razem z mcpersonem. Wahacze wymieniłem na nowe oryginałem oraz dodatkowo tuleje gumową z rs3. Sztywność wróciła. Poezja. Nadmienię że wahacze nie miały oznak zużycia oraz sworznie ale kupiłem okazyjnie całe nowe przednie zawieszenie .
Oceniam pozytywnie. Spasowane idealnie. Kupiłem ostatniego nowego2.0 Tdi 150 dostępnego w kraju.
Bardzo dobra widoczność z pozycji kierownicy.
Spalanie bardzo dobre. Koszt utrzymania stosunkowo niski. Co 15 wymieniam filtry. Co 30 tysięcy filtr paliwa.
Ogrzewanie jak i chłodzenie rewelacyjne.
Jest dużo miejsca.
Mogłoby być bardziej wyciszone wnętrze. W porównaniu do poprzedniej A4 jest głośniej.
Tanio gdyż oprócz wymiany pompy wody czyli rozrządu nie było żadnych napraw.
Zrobiłem 100 tysięcy bez problemów oceniam mojego golfa super.

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 150KM 110kW [l/100km]

6,4