: Ciągnie jakby miał pod maską znacznie więcej niż 160. Zdaje się, że to zasługa stałego momentu w prawie całym użytecznym zakresie obrotów (roots na niskich)
: Mysie piski - podobno niegroźne popiskiwania sprzęgiełka elektromagnetycznego w zintegrowanej pompie wodnej
Świetnie, chociaż martwi mnie podejście VW do klientów (chodzi o mysie piski)
świetna elastyczność - 6 bieg od 50 - w trasie wogóle nie ma potrzeby zmieniania biegu na niższy - chyba, że koniecznie chcemy kogoś zostawić w tyle.
świetne przełożenie - takie jak lubię - twarde i zdecydowane
Jak po sznurku. ESP działa wtedy kiedy powinno - niestety już przetestowane.
Może być lepiej. Jeździłem samochodami z lepszą widocznością.
Jestem wpasowany do tego samochodu - mógłbym w nim mieszkać ;)
trudno do czegoś się doczepić - mam nadzieję, że to nie jest na wyrost ... na razie samochód testowany na jesieni i w zimie.
Jest pewnie lepiej od przeciętniej. mniej miejsca od kia cee\'da, ale więcej niż np. w astra IV.
W tym samochodzie słychać tylko szum opon - nie jeździłem nigdy lepiej wyciszonym samochodem, który kosztowałby mniej niż 150k.
Jest dobrze, a nawet bardzo dobrze, ale od momentu kiedy silnik jest rozgrzany (a spełnia euro5 więc nie jest to szybki proces). Niestety czasami wyjeżdżam prosto w korek i wtedy spalanie jest spore ... chociaż w porównaniu do samochodów z podobną mocą i tak niższe.
Powiem tak, samochód jest wg mnie warty więcej, bo w tej klasie nie ma równie dobrze wykończonych wnętrz.
Mysie piski - każdy właściciel tego silnika wie o co chodzi. To nie jest podobno usterka i nie wpływa negatywnie na silnik. WV szukał rozwiązania ponad rok i znalazł. W Niemczech wymieniają już pompy na nowe. Wcześniej serwisy były pouczane o tym żeby tego nie próbować naprawiać i wmawiano klientom, że \"ten typ tak ma\". Właśnie za to poleciałem po ocenie. Jak w Polsce będzie jeszcze nie wiem.
Nie miałem żadnych.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 TSI 160KM 118kW