: Częste stuki, drogie w naprawie wielowachacze
Auto użytkowałem prawie 5 lat. Zakupiłem z przebiegiem 260k km i sprzedałem z przebiegiem 370k km. Golfik w wersji variant jest bardzo pojemny i komfortowy. Generalnie bardzo przyjemne auto i wiernie służył mi przez te 5 lat, nigdy mnie nie zawiódł i zawsze dojechał z punktu a do punktu b. Silnik to największa zaleta tego samochodu, szczególnie z oznaczeniem BKC. Praktycznie pancerny nawet z takim przebiegiem oczywiście przy regularnych wymianach oleju.
BKC, silnik pancerny. Nic się nie dzieje kiedy regularnie wymieniamy olej. Przez te lata wymieniany był tylko rozrząd i dwumas. Niska kultura pracy, którą na szczęście rekompensuje bezawaryjność.
Fajnie pracuje, krótkie przełożenie. Z minusów to bardzo krótki pierwszy bieg i brakuje 6 biegu. Tak bez zastrzeżeń.
Przyjemnie się prowadzi, fajnie trzyma się drogi. Niestety często do wymiany łączniki stabilizatora i stuki w wielowachaczowym zawieszeniu, które jest drogie jak chodzi o naprawy.
Największy minus tego auto, progi i klapa bagażnika gniły od samego patrzenia.
Bardzo dużo miejsca z przodu jak i z tyłu.
Przy prędkościach około 120km już w środku głośno.
Trochę drogie części. Oczywiście mowa o zamiennikach dobrej jakości.
Bolączką tego auta były często sypiące się łączniki stabilizatora. Co chwilę "coś" wyskakiwało w aucie. To termostat, to czujnik temperatury cieczy, zacinająca się stacyjka, zacinający się przycisk klapy bagażnika, psujące się mechanizmy elektrycznych szyb, pękający wąż intercoolera, zacinające się klamki w drzwiach. Mimo to auto wspominam dobrze i zawsze mnie zawiozło i dobrze służyło.
Praktycznie brak. Auto nigdy nie wymagało holowania czy lawety
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW