: Po 191000 na stacji diagnostycznej auto wg diagnosty miało stan wzorowy!!!
Bardzo dobry samochód dal 3 - 4 osobowej rodziny na codzień jaki na wakacje. Tani w ekspolatacji, pojemny, przyjemna sylwetka łatwy w prowadzeniu.Największy mankament to karoseria; przypominam 2008r. i na masce i tylnej klapie pojawiły się pęcherze - u znajomych posiadających też takie golfy problem sie powtórzył - widocznie wada fabryczna a serwis VW umywa ręce!?
Auto sprowadziłem z Niemiec przy przebiegu 168500!
To największa zaleta tego auta. przy przebiegu 191tys. km nie kopcił a rura wydechowa była czysta (tzn. bez sadzy), nie brał oleju. Dość elastyczny - niezawodny.
Bardzo dobrze zestrojona, obsługa bez problemów.
Bardzo dobrze samochód trzyma się drogi; wszelkie nierówności układ jezdy przyjmuje \"na klatę\"; nie awaryjny - co jaważniejsze. Na nasze drogi bardzo dobre zawieszenie.
Bardzo dobra, choć maiłem wersję bez czujników cofania, ale dałem radę.
Wszystkie przyciski , pokretła na miejscu, czytelnie - obsług intuicyjna. Dobra jakość materiałów wnętrza samochodu, żadnych przetarć, dziur.
Nie było z dmuchawą i climatroniciem dwustrefowym żadnego problemu. Tak jak być powinno w zimie szybko się kabina nagrzewała a w upłaty clima dawała przyjemny chłód, a nawet ziąb.
Miejsca w środku mogłoby być ciut więcej dla kierowcy i pasażera ale jak ktoś chce wiekszej przestrzenie kupuje auto wyższej klasy; na tylnej kanapie miejsca wystarczająco. Duży, obszerny bagażnik z dodatkowymi schowkami.
Mogło by być ciszej - na luzie typowy klank diesla 1,9 TDI! Do 120 przyjemne mruczenie, od 130 do 150 głosno, od 160 do 180 trochę ciszej; ot taka dziwna zależność - może tylko w moim modelu
Silnik oszczędny. Przeglądy poza ASO do zniesienia dal kieszeni przeciętnego Kowalskiego; Nie miałem żadnych problemów więc nie moge się w tej kwestii wypowiadać. Acha - czujnik ciśnienia spalin uległ awari - cena czujnika 200 zł wymina 20zł.
Dobry pod warunkiem usunięcia problemu z karoserią!
Daję dobry plus w skali 2-5.
BRAK!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 105KM 77kW