: Silnik jest super, zrywny, mega elastyczny, rewelacyjne osiągi, jedzie jakby miał ze 20KM więcej. Spalanie po 4tyś kilometrów w lecie 6,7L głównie jazda w mieście.
To moja druga ocena tego auta. Teraz wykonana po 15 tyś kilometrów. Moje odczucie się nie zmienia dalej auto jest super, uwielbiam nim jeździć. Z większych usterek padło mi turbo, tuleje wahacza oraz rozszczelniła się klima koszt usterek około 1800zł. Pali w mieście przy bardzo spokojnej jeździe 6,7 - 6,9 L jednak potrafi spalić i z 10L. Plastiki trzeszczą tylko w zime ale to chyba urok plastików w aucie. Auto w trasie z 4 osobami wciąż ma ogromną moc nawet na 5 biegu przy wyprzedzaniu spalając przy tym 5.2-5.7L. Polecam każdemu niezdecydowanemu. W poszczególnych ocenach opisałem więcej szczegółów.
Mocny, głośny, elastyczny, rewelacyjny.
Mega precyzyjna i tyle.
Auto prowadzi się świetnie, jest twarde, stabilne w koleinach, trzyma się w zakrętach, niestety słychać i czuć każdą dziurkę czy nierówność na drodze.
Z początku przeszkadzały mi słupki ale idzie się przyzwyczaić.
OK
Wszystko OK. Spotkałem się z problemem po wymianie filtra przeciwpyłkowego, jesienią jak się wsiada do auta to momentalnie parują szyby, efekt ustąpił po jakimś czasie.
Miejsce za kierownicą rewelacja, pasażer też ma wygodnie. Z tyłu troszkę ciasno jednak to nie limuzyna. Bagażnik malutki.
Nie kupiłem nowego to nie wiem do końca jak to jest, aczkolwiek wart swojej ceny w jakim wieku by nie był. Warto poszukać zadbanego egzemplarza.
Nic z drobnych rzeczy się nie zepsuło ... no dobra spaliła mi się żarówka H7
Padło słynne rumuńskie turbo, 1000 zł regeneracja; padła świeca żarowa, trzeba było wymienić 4 plus uszczelkę 400 zł; rozszczelnił się układ klimatyzacji, pasek klinowy przetarł przewód wysokiego ciśnienia od klimy, wymiana plus nabicie klimy 500zł; wymieniłem rozrząd 1000zł oraz obie tuleje wachacza 200zł.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 TDI 140KM 103kW