: Przed zakupem myślałem, że będzie bardzo \"mułowaty\". Nic z tych rzeczy - szaleć nim nie można, ale do spokojnej jazdy ok.
Polecam tym wszystkim, którym nie zależy na tym by być pierwszym pod lampami na następnym skrzyżowaniu. Nie polecam tym, którzy będą porównywać do Subaru, BMW itd, albo lubią zapach palonej gumy.
Do wyścigów się nie nadaje.Ekonomiczny także nie jest. Ma dobrą elastyczność. Wczesniej jeździłem Golfem IV 16V - 77 kW. Mam wrażenie,że ten 90 konny jest bardziej dynamiczny - może jest lepiej spasowana skrzynia biegów. Poza tym spokój z wymianą pasków bo ma łańcuszek rozrządu. Do spkojnej, normalnej jazdy jest ok. Do tej pory bezawaryjny.
Bez zastrzeżeń. Czasami problem z włączeniem biegu wstecznego.
Wg mnie idealnie spasowany na nasze drogi.
Duże problemy z widocznością boczną - tak na prawy jak i lewy tył. Taka jest już \"uroda\" Golfa.Do tego trzeba się przyzwyczaić... i zachować dużo ostrożności.
Nie mam zastrzeżen bo i wymagań nie mam wielkich.
Bez uwag - wentylacja i klima ok.
Dla kierowcy wystarczjąca, a wyjątkowo duża dla pasażerów na tylniej kanapie, przynajmniej w stosunku do poprzednika tj. Golfa IV.
Mogło by być lepsze, ale przy 120-130 km/h na autostradzie można słuchać radia bez problemów.
Ekonomiczny nie jest. W ruchu miejskim trudno zejść poniżej 10 l. W trasie około 8 l. Serwis tani nie jest. Poza wymianą oleju, filtrów,kocków, tylnich tarcz hamulcowych i żaróki w kloszu tylnim nie musiałem niczego naprawiać. Oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 FSI 90KM 66kW