to bylo wymarzone auto, bardzo zawiodlem sie na tej marce,mit VW juz nie istnieje,przez pierwsze 2 lata(poza drobiazgami)wszystko bylo ok-(od nowosci do teraz jezdze nim po drodach na zachodzie,tam mieszkam,),po gwarancji zaczyna sie sypac i trzeba placic,a jezdze spokojnie i bez szalenstw ,jedno juz teraz wiem-tylko japonce siadam i jade(obecnie jezdze almera II )
od nowosci bierze olej(1l/5tyskm) ,mulowaty,zero przyspieszenia,pow130 glosny,pow4000obr wyje i nic nie przyspiesza,teraz jezdze almera II-to czysta poezja pow 6500obr on dalej ciagnie-cudnie
tu jest super tak jak powinno,biegi wchodza krotko i precyzyjnie,nie hacza
jest przecietnie,nie za miekko,nie za twardo,dosyc dobrze trzyma sie drogi,ale ma co sie uczyc od almery
jak to w kompaktach
tu jest super,wszystko na swoim miejscu,pod reka
powoli sie nagrzewa,paruja szyby i dlugo trzeba czekac zanim przednia szyba odparuje
jak na kompakta to rewelacja(mam 180cm wysokosci)a lubie jezdzic z daleko odsunietym fotelem
nie mam wiekszych zastrzezen
tu jest niezle,jest dosyc oszczedny jak na kompakta
kupilem go jako nowy i za gotowke moglem wiec wybierac,ale nie sluchalem,bo golf to golf,dostalem troche gratisow,i gdyby nie to ,to dostalby ocene 1,
od nowosci bierze olej( okolo 1l/5tyskm), uszczelki od drzwi odkleily sie po tygodniu(2 razy i dopiero wymienili na nowe),oryg CD padl po pol roku,nawiew dziala tylko na4,slychac juz lozysko ,czasami wariuje elektryka i to ma byc golf,ten najlepszy i nie do zdarcia golf-juz nigdy wiecej,porazka,od nowosci jezdze nim po drogach w holandi i tylko dlatego mam spokoj z zawiezszeniem i skrzypieniem
3 mies po gwarancji awaria w trasie,postoj-padl komputer silnika,laweta i 2 tygodnie bez auta,cale szczescie ze na zachodzie,bo tam dostalem upust50% ze wzgledu na stalego klienta,padl nawiew,pada lozysko
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 FSI 90KM 66kW