Silnik zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Jest elastyczny i ekonomiczny daje radę zarówno na trasie jak i w mieście / Trochę długo się nagrzewa.
Toporna w audi lub Passacie działa zdecydowanie precyzyjniej/ No i to nieszczęsne koło dwumasowe to porażka
Precyzyjne / Trzyma się drogi jak przyklejone / ESP robi swoje zarówno na mokrej jak i na suchej nawierzchni.
Wszystko widać
Z tyłu faktycznie mało miejsca. Z przodu jest nieźle, kiedyś miałem fiata Punto i z tyłu było więcej miejsca na nogi niż tutaj / Przydało by się jeszcze kilka schowków / Kieszenie ( schowki ) w drzwiach są troszkę płytkie jak dla mnie.
Klima chłodzi / Silnik grzeje / Długo się nagrzewa.
Jak pisałem z przodu spoko z tyłu kiepsko / Podłokietnik dobra rzecz.
Jak na diesla nie najgorzej pod warunkiem że masz zamknięte szyby / Przy otwartych szybach miałem dużo podkreślam dużo ciszej w Fiacie Punto 1
Spalanie na trasie super / Na dojazdy 3 km do pracy bardzo słabo zanim się nagrzeje to pali 10l / Utrzymanie już gorzej sam rozrząd kosztuje 1000 zł / Turbina strasznie delikatna trzeba dbać / lać dobry olej wymiany filtra paliwa w zasadzie co roku tak samo filtr powietrza / Uszlachetniacze do paliwa w zimie.
Jeszcze mnie nie zawiódł / Największe wady Koło dwumasowe i maglownica oraz mikrowłączniki w zamkach.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 90KM 66kW