Wiem że są lepsze auta od golfa i że są gorsze. Dlatego na tę czwórkę w zupełności zasługuje. Godny polecenia samochód dla wszystkich nieprzekonanych a zastanawiających się. Jeśli trafimy na zadbany egzemplarz to tylko lać i jeździć.
Przyspieszenie jak to z turbiną od pewnego momentu ale jak najbardziej dobrze dzialające. Kultura - zawsze można powiedzieć że lepiej jakby było ciszej, ale ogólnie dobrze z +
Słyszałem że niektórzy mają problemy. Ja takowych nie doznałem :-)
No tu dopiero doceniłem jak już sie z golfem porzegnałem :-)
Nawet kombi trzyma się ładnie drogi. W zakrętach bardzo dobrze jedzie po torze jazdy.
W usterkach opiszę problem albo i nie bo go nie wyjaśniłem do końca.
Ogólnie dobrze oczywiście jak w każdym aucie są punkty w których słabiej widać (takich jak słupki w całej kabinie etc. :-)
Skromnie, w jak najlepszym porządku, wszystko pod ręką
Nigdy nie narzekałem. Lato, zima, jesień, wiosna chodziło ok.
Średnia klasa i średnio dużo miejsca:-)
Używała golfa 4 osobowa rodzina (dzieci małe); z fotelikami na styk jak nie z tyłu to z przodu :-). W długie trasy jeździł rzadko także można było wytrzymać.
Zadowalające z ogólnym \"dobrze\"
Z trasy można było uzyskać 4,5 l. Z miasta (dodam w-wa) z korkami maks do 6 l średnio 5,5l. Także ogólnie bardzo dobrze. Zależne oczywiście od stylu jazdy. Silnik 101 KM to tak subiektywnie jednostka miejsko-podmiejska :-)
Raczej trasy to nie bajka dla tego silnika :-)
Dobrze kosztuje (dobry egzemplarz).
Dobrze się użytkuje (dobry egzemplarz).
Tylnia wycieraczka a raczej jej spryskiwacz padł. Raz naprawiałem później już sobie odpuściłem. Dostosowałem się do nowej wersji :-) poprostu bez spryskiwacza:-)
1. Elektryka drzwi - niestety mankament który wkurzał:-) wymagał kasowania błędów w komputerze i mechanicznego otwierania ( próbowanie do skutku) zawsze sie udawało.
2. Miałem problem z drganiami zlokalizowanymi na prawym przednim kole. Niestety naprawy nie przyniosły skutku ( przeguby, łożyska, amortyzatory, itp) przestałem się tym przejmować i sprzedałem :-)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 100KM 74kW