Ogólnie to muł, ale jedzie. Jest nudny strasznie. Ale nie zawodzi mnie od 20tys kilometrow. Leje, jedzie, zimą, pali, jedzie. W wersji highline ze sportowymi siedzeniami jest naprawdę wygodnie i przyjemnie.
Posiada żenujący moment obrotowy. Mocy niby 101 ale jakoś tego nie czuć. Na wyższych obrotach potrafi się jakoś tam zebrać ale bez żadnych rewelacji. Muł pociągowy ot tak w skrócie bym go opisał.
Biegi wchodzą płynnie. Nawet wsteczny. Jak na 13-sto latka to wielka niespodzianka. Skrzynia jakby nie miała ochoty się rozlecieć.
Golfik jest po biciu. Nie przeszkadza mu to jednak utrzymywać dobrych warunków trakcyjnych. Szczególnie zaskoczyło dobrze zestrojone zawieszenie i przyjemne wyłapywanie mniejszych dziur.
Nieźle zważywszy na to że to kombi. Szerokie słupki utrudniają widoczność pieszych. Kierowca przy pasach ma tendencję do \"wychylania\" się.
Volkswagen - idealnie.
No cóź, działa. Cóż więcej można napisać ?
Konkurencyjnie. Wygodnie. Miło. Ma się wrażenie podróżowania w klasie średniej. A to kompakt. Tylko kompakt. Aż kompakt.
110 znośnie. 120 prawie znośnie. Powyżej nieznośnie.
Samochód dla ludu. W LPG średnio 12 L
Ceny części są bardzo zróżnicowane, jest ich pełno na allegro.
Naprawdę polecam auto. Tylko trzeba przeszukać internet i brać niebite, z pewnej ręki. Na dziś, to rzadkość. Będzie mi go ciężko odsprzedać.
Bity 13stolatek na gazie może stroić fochy. Tutaj tego nie ma. Padł mi raz wąż od płynu chłodniczego. Wątpie czy ta sama awaria przytrafiłaby się gdyby auto chodziło tylko na benzynie. Mam również problem z nieszczelnością układu wydechowego, ale problem związany jest również z użytkowaniem auta na gazie - wyższa temp pracy.
Zero problemów. 13 lat auto! Z E R O.