Lista ocen Volkswagen Golf IV Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW 2001-2003 (53)

3,6
~lechulas
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
Właścicielem auta jest mój ojciec, jednak dosyć często "pożyczam" go sobie. Lubię się czasem przejechać automatem. Z zasady i nie z przypadku hołduję motoryzacji japońskiej. Ale myślę że na tyle mam doświadczeń z tym autem, że mogę go opisać rzetelnie. Stylistycznie samochód się nie starzeje, nie wiem jak w starszych rocznikach ale w tym nie ma problemów z korozją. Lakier również wygląda jak nowy. W środku trochę smutno, czarno i nie...
~oskaju1988@op.pl
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
Doskonale, 5- Minusik za drobnostki, ktorych nawet teraz nie pamietam, a wiem, ze po glebszym zastanowieniu cos by sie znalazło.
4,7
~oskaju1988@op.pl
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
GOLF IV 1.9 TDi 130 KM 310 Nm To moje 2 auto ze stajni VW. Przesiadłem się z Seata Leona 1.6 z 2005 roku.. Moje odczucia ? Zapraszam do lektury ;)
4,4
~Jimi12
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
Ostatni niezły golf. Kolejne jakby bez wyrazu, bez charakteru. Wszystkie samochody podobne teraz do siebie nie ważne jaka marka. Golf II, III, czy IV wyróżniały się, były charakterystyczne. V na ten przykład bez wyrazu, nawet nie pamiętam jak wyglądała. Ogólnie fajny miejski wóz i na trasę również. Z racji wieku gnicie, rdza, progi zeżarte. Lakier metalik bez uwag, stare dobre lakiery. Samochód przyjemny w użytkowaniu, taki towarzysz dnia....
4,2
~big_boy
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
to moj pierwszy samochod VW - narazie jestem pod b. dobrym wrazeniem. W mojej rodzinie wszyscy maja VW, jak do tej pory, nikt z nich wiekszych usterek nie mial, a co najwazniejsze wszyscy chwala sobie ich marki. mam nadzieje ze w moim przypadku tez tak bedzie. Jedyny minus to koszty przegladaow - ale w przypadku serwisow autoryzowanych roznice miedzy poszczegolnymi producentami sa minimalne,
~intime
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
Ogólnie jestem zadowolony. Poprzedni Golf (1,6 benzyna, także IV) przysparzał wiecej problemów. Trochę się bałem silnika - ale pozytywnie mnie zaskoczył. Na pewno wiekszą radość dałoby 130 KM, ale cóż... Daję piątkę troche na wyrost - ale czwórką bardziej skrzywdziłbym to autko.
4,4
~Adam W.
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
Ogólnie dobre auto. Każde w rodzinie innej marki i nie wiem, czy jestem wyjątkowym szczęśliwcem, czy rodzina pechowa, ale "sypie" się najmniej ze wszystkich. Mimo przebiegu i czasu spędzonego wspólnie na trasach nie nudzi się - a to ważne w samochodzie.
3,9
~Faja
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
zaleta to małe spalanie i mała awaryjność oraz odporność na dziury w polskich drogach. Wada to wykończenie wnętrza, mianowicie słabe skrzypiące plastiki i podatna na zabrudzenia tapicerka foteli. Mnie niestety skrzypienie strasznie irytuje, następnym razem kupię audi może tam będzie lepiej.
~gavroche5@wp.pl
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
Dobre auto, ale chyba będę musiał się z nim pożegnać, bo kupuję kombi. Chociaż sam nie wiem, czy nie powinienem go zatrzymać. Nie znam się na technice, ale leję najlepsze paliwo (v-power, ultimate), zgłaszam wszystkie podejrzane objawy serwisowi i ciężko narzekać.
Dziennik kosztów dla Volkswagen Golf IV Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
6,8
~Krzysztof
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
mysle ze auto wypada super ale dostanie ocenę dobrą bo zawsze mogło by by
Volkswagen Golf IV Hatchback