Ocena kierowcy - Volkswagen Golf IV Hatchback

Silnik 1.9 TDI 110KM 81kW
Rok produkcji 2000
Volkswagen Golf IV Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Jest naprawdę bardzo dynamiczny
Moim zdanie auto posiada sportową sylwetkę. Ładnie się prezentuje :) Środek idealny jak dla mnie. Pasuje do ludzi o sportowym charakterze. Zachęcam do kupna tylko trzeba uważać na wyżyłowane egzemplarze.
Silnik dynamiczny. Coś dla ludzi którzy lubią szybką jazdę. Silnik 1.9 o mocy 110km jest wystarczający do szybkiego wyprzedzania i nie martwienia się czy się zdąży czy nie :)
Skrzynia biegów hmm moim zdaniem ma sportowe zacięcie. Krótka, fajnie biegi wchodzą. Pozwala na bardzo szybką zmianę biegów.
Żadnych stuków ani puków. W porównaniu z moim poprzednim autem Renault megane niebo a ziemia. Auto na dziurach zachowuje się rewelacyjnie. Bardzo dobrze je tłumi.
Szyba z tyłu jest wystarczająca do parkowania tyłem. Fotele regulowane w dwóch płaszczyznach pozwalają na swobodna jazdę osobą które nie grzeszą wzrostem.
Jest git!
W aucie po paru minutach już robi się ciepło. Mimo, że to diesel i potrzebuje trochę czasu żeby się zagrzać to te ciepełko jest wręcz cudowne zwłaszcza, że zbliża się zima :)
W aucie jeździ się bardzo wygodnie. Kierowca posiada dużo miejsca jak i pasażerowie nie mają na co narzekać. Bagażnik jak na hatchbeck-a moim zdaniem ogromny.
W aucie nic nie słuchać. Dosłownie nic oprócz muzyki. Coś pięknego. Tapicerka jak nowa nic nie trzeszczy. Moim zdaniem bardzo dobre materiały wykorzystane do jej zrobienia.
Przy spokojnej jeździe można spokojnie zejść poniżej 5 litrów. Przy normalnej dynamicznej jeździe max 6 litrów. Co i tak jest bardzo dobrym wynikiem jak na silnik o mocy 110 koni bo konikami ich nie można nazwać ;)
Auto nie jest drogie jak na auto średniej klasy. Co najważniejsze auto posiada ocynkowaną blachę więc jeżeli uda wam się kupić auto nie bite to macie spokój z blachą na wieki wieków :)
Mam nadzieję, że to auto mnie nie zawiedzie :) Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :) Oby niemiecka technologia mnie nie zawiodła.
Tak jak powyżej. Jeszcze nic mi się nie zepsuło i mam nadzieję, że długo tak będzie :)

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW [l/100km]

5,3