Ocena kierowcy - Volkswagen Golf IV Hatchback

Silnik 1.9 TDI 110KM 81kW
Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Golf IV Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : Wczesniej mialoem benzyniaka 1.465km i palil mi ok 6.5l A diesla i apli mi srednio 5.5l
Wyglad jest super. Calkiem inny niz golf III, chodzi mi o wiele lepsza jakosc wykonczenie auta w srodku. jest to auto calkiem innej klasy.
Silnik wedlug mnie jest doskonaly. Moze mowie tak dlatego ,ze wczesniej smigalem beznyniakami, a z dieslem nie mialem nic do czynienia.
Skrzynie biegow jest OK. Nie ma z nia problemow podczas spokojnej jazdy, ale jezeli ktos ma zamiar bujac auto na wyzszych obrotach to 5-stopniowa skrzynia nie ejst tak dobra jak 6-stopniowa. Mowie z doswiadczenia poniewaz jezdzilem Golfem 115km 6stopniowa i moim 110km 5-stopniowa.
Porownujac Golfa IV z Golfem III est roznica podczas jazdy... Nie odczuwa sie na Naszych drogach dziu i wszystkich minimalnych nierownosci tak jak w Golfie III.
Widocznosc w porownaniu np. z takimi jautami jak Audi A6 lub Audi A4 jest super. Widocznosc w audi A4 ocenilbym 4/10 , a w Golfie IV 9/10
OK.
Jezeli w wyposazeniu jest klimatyzacja to dluzsza droga nie jest uciazliwa.
W aucie jest wygodnie i komfortowo. pozatym auto dobrze prowadzie sie.
Wyciszenie napewno jest lepsze niz w Golfie III. Ale np. Audi A6 rok 1998 jest lepiej wyciszone.
Zuzycie paliwa 110km silniku jest boskie. podobvne ma spalanie silnik 90km TDI,ale ma o 20 km mniej. Natomiast 115km TDI juz jest na pompo wtryskiwaczach i spalan9ie jest ok 1l wieksze(przynajmniej tak slyszalem od kumpla, ktory jezdzi golfem IV 115km).
Jak za cene taka jak sie wachaja aktualnie Golfy IV mozna spokojnie lkupic i niezalowac wydanych pieniadzy.
Jak do tej pory to nic powaznego z autkiem sie nie dzialo.
Jak do tej pory to tylko mialem problem z zarowkami. A pozatymto autko \"odpukac\" sprawuje sie calkiem dobrze.

On - zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW [l/100km]

5,2