: silnik jest naprawdę mocną stroną tego auta, stosunkowo duża moc, ekonomiczny.
: polskie drogi, na to chyba nie ma samochodu...
Układ elektryczny
: czasami, niewielkie usterki: a to nie świeci postojówka itp..
Polecam samochód każdemu kto chce jeździć dobrze za stosunkowo niewielkie pieniądze. Poprzednio jeździłem Passatem B5 1,6 benzyna i to było nieporozumienie pod każdym względem. Kupiłem raz jeszcze "niemca" i nie żałuję.
Silnik przy tej masie samochodu i mocy wystarczający, elastyczny, żadnych kłopotów z rozruchem przy niższych temperaturach. Niestety przy większych przebiegach mogą pojawić się kłopoty z turbiną a to trochę kosztuje.
nie wiem czy to defekt tylko u mnie ale skrzynka mogłaby być bardziej precyzyjna. Czasami pojawia się kłopot z wstecznym
układ jezdny dobry, precyzyjny, stosunkowo tanie części zamienne.
coż, to typowy niemiec, trochę surowo, ale w sumie wszystko pod ręką i powodów do narzekania jest niewiele
jak nie narzekam, ogrzewanie b. dobre, wentylacja również
jeśli chodzi o kierowcę i pasażera to ok, ale z tyłu to nie chciałbym siedzieć
silnik dość głośny, ale jak ktoś lubi klekot diesla (ja lubię) to nawet tak bardzo nie przeszkadza
silnik ekonomiczny, przy normalnej jeździe. Jednak 110 KM czasami kuszą i wówczas trzeba liczyć się z większymi kosztami.
Ogólnie Golfy trzymają cenę i za pieniądze które wydamy na golfa można by kupić młodszy samochód ale czy lepszy ?
w zasadzie nie ma się do czego przyczepić, drobne uterki typu; znowu nie świeci tylna lampa bo coś nie łączy, lub przepalanie podświetlenia deski rozdz.
jak dotąd brak poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 110KM 81kW