Auto w mojej ocenie super. Mam go już prawie 6 lat, przejechałem ponad 70 tyś. od zakupu i złego słowa o nim nie powiem. Owszem zmieniłem dwumase, jeden popowtrysk i turbina czasem szwankuje ale...niech ktoś pokaże mi auto, przy którym nic się nie robi. Auto daj dużo frajdy z jazdy. Trzymanie w zakrętach - owszem zdarzyło mi się w jechać w czarny punkt ponad 160/h i nic, nawet lekko go nie wyniosło. Na autostradzie w zasadzie do 180/h jedzie bez problemów (maksymalnie osiągnąłem nim ponad 210/h). A spalanie w zależności od jazdy. Jedziesz 90-120 to pali około 4,5. Jedziesz ponad 150/h to spali 7l. I to tyle. np. na trasie Kraków-Balaton przez Budapeszt i z powrotem, dwie osoby, bagaże, włączona klima i na odcinkach autostradowych 160-180/h autko na całej trasie spaliło równiutkie 5l. Uważam to za świetny wynik! Teraz powiększyła mi się rodzinka - dwójka dzieci i jak trzeba zapakujemy się do niego i nadal sprawia frajdę z jazdy. Mam zamiar kupić większe autko ale to zostawie jako drugi bo jest niezawodne - zawsze dojechałem o celu. Dodam tylko, że do 2012 serwisowałem go w ASO, nigdy nie widział tanich zamienników lub części ze szrota i zawsze tankuje sprawdzone paliwo. Kupując auto przekręconym licznikiem, oszczędzając na częściach i tankując na stacjach sieci marketowych każde auto będzie się psuło!
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TDI 100KM 74kW