Bardzo trwały, niezawodny silnik ale o kiepskich osiągach. Jest przyjemny dla ucha (jesli ktoś lubi dźwięk diesla). Moje auto jest pofirmowe, prawie przed 3 setką km, nie bierze oleju, pali b/problemu czy zima czy lato. Przejechałem przez 2 lata 65 tys km, nie wymieniałem w tym czasie nic oprócz 1 sterownika (silnik czasami nie zapalał-brak zasilania pompy- koszt 150 PLN z robocizną). Trwałość -nie do zajechania. Słaba dynamika, głośny pow 120 km/h. Do spokojnego toczenia się OK ale w trasie wyraźnie brakuje mocy i momentu. Dobrą ocene popsuła słaba dynamika
Typowy WV , precyzyjna z wyraznymi lekkimi oporami w momencie zapinania biegu. Krótki skok lewrka- czyli to co lubie. Dla mnie OK
Twarde, "sprężyste" zawieszenie, dobrze trzymające auto w zakretach i na nierównościach. Układ kierowniczy przyjemny, precyzyjny, wspomagania w sam raz
nieduże auto z krótkim tyłem , Powierzchnia szyb dość spora, widocznośc dobra
Wszystko pod ręką, fotele wygodne, ale ogólnie kabina dość ciasna
Bez większych zastrzeżeń
Kwestia gustu i wymagań. Moim zdaniem dla rodziny 2+2 trochę przy ciasne wnętrze
Dość głośny silnik, zwłaszcza powyżej 120 km/h. To jeden z niewielu poważniejszych minusów tego auta (razem z kiepską dynamiką)
Auto bezawaryjne (w moim przypadku), ceny części eksloatacyjnech umiarkowane, Przebieg ok 300 tys nie robi na silniku żadnego wrażenia. Z uwagi na kiepską dynamikę sporo pali. Sporo jeżdżę w cyklu mieszanym i tu 6-6,5 l/100, latem 5,5-6 l/100. W trasie można zejść na ok 5 l/100 ale spokojnie jadąc 100-110 km/h
Troche przy drogie mimo wszystko w stosunku do konkurencji.
Bez zarzutu. Dla mojego auta zasłuzona 5. przebieg 274 tyś, 2 lata użytkowania (65 tys km zrobiłem w tym czasie) - 1 wymiana przekaźnika odpowiedzialnego za pracę pompy wtryskowej - 150 zł z robocizną
ZERO. Zasłużona 5
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 SDI 68KM 50kW