: Jak dla mnie potężna moc! elastyczność i kultura pracy!
SUPER SZYBKIE I ŁADNE SPORTOWE AUTKO!Zawsze marzyłem o Golfie 4 GTI. Moje marzenie się spełniło! mam piękna CZARNA perełke z super wyposażeniem. Pół roku temu założyłem LPG sekwencję. Sprawuje się wyśmienicie! nie mam z nią żadnych problemów.
Silnik niesamowicie dynamiczny, potrafi pokazać na co go stać, w końcu to GTI! Przy spokojnej jeździe nie spali za wiele bo ok 12 litrów. Jak na auto o takiej mocy wydaje mi się że jest dobrze.
Ładnie, elastyczne i szybkie przełożenia biegów. Nic się nie zacina.
Ja mam w swoim sportowe zawieszenie gwintowane. Przy 130 ślicznie wchodzi w zakręty. Nie wyrzuca na sąsiedni pas. Zawieszenie lepiej niż doskonałe:)
Widoczność całkiem dobra. Jednak tylny słupek przy cofaniu troche przeszkadza, ale tragedii nie ma ;)
Klimatyzacja jak najbardziej potrzebna w czarnym aucie, ja do tego mam jeszcze elektryczny szyberdach, także na przewiew nie mogę narzekać.
Bardzo dobry samochód rodzinny. Ja mam w swoim fotele lotnicze RECARO. Już samo siedzenie w nich jest przyjemnością, a jazda...BAJKA!!!! Bardzo łatwa i wygodna obsługa. Tylna kanapa też nas nie zawiedzie. W tym aucie podróżuje się BARDZO wygodnie.
Silnika w kabinie w ogołe nie słychać. Pracuje równo i cicho.
Każdy kierowca powie, że spalanie zależy od stylu jazdy. Ja mam dosyć "ciężką" stopę. Lubię poczuć przeciążenie jakie daje taka moc:)
Benzyna:
miasto 12l ;trasa 8,5l
Gaz (sekwencja)
miasto 15l ;trasa 10
Jak do tej pory nie sprawił mi żadnej przykrości ;) Naprawiłem jedynie szufladkę popielniczki :P
Nie odnotowałem. Mam nadzieje, że tak pozostanie!
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 T 150KM 110kW