Normalnie dramat :-(Przy 70 tyś skrzynia poprostu się rozsypała.Nie jestem mechanikiem ale chodzi o któreś z kół w skrzyni które jest robione na nity a powinno być wzmacniane śrubami.Nity te obrywają się z czasem i powodują rozerwanie skrzyni biegów.Nowa skrzynia w salonie kosztuje 10 tyś złotych.Wśród mechaników skrzynia do golfa IV to bardzo lukratywny interes.Średnio sprzedają ok 5 skrzyń po regeneracji(zespawana i poskładana z różnych części z różnych skrzyń) dziennie.Na takiej skrzyni auto już nie będzie jezdzić nigdy dobrze.Dodatkowo mechanicy potrafią Ci sprzedać skrzynię która jest pomalaowana w jakiś określony kolor po to aby w niej nikt już nie grzebał.Niby nic ale potem przy sprzedaży auta taka skrzynia rzuca się w oczy od razu po otwarciu maski !!!Normalnie paranoja Nie polecam tego auta ja sprzedałem i jestem najszczęśliwszym człowiekiem na świecie:-)
Do 70 tyś kilometrówPopsuł się:recylkulator spalin(600 zł) rozsypał się katalkizator(3000 zł)czujnik światła zamontowany w zamku w drzwiach.Popalone żarówkiciągłe problemy z elektryką w tym samochodzie.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 16V 105KM 77kW