: Małe autko ( 3 drzwiowe), mocny silnik z serii 1.6 - wspaniałe przyspieszenie ;))
Niejeden facet a´la zimny łokieć w swoim BMW zostaje w tyle ;)))
Mimo wszystko za całokształt daję 5. Na pewno z sentymentu do marki - do już mój trzeci VW. Najpierw II , potem III więc musiał przyjść czas i na IV.
A po za tym nie ma aut doskonałych.
Golf posiada dynamiczny silnik 1.6 SR co ma swój wpływ na ilość pożeranego paliwa ;( Kultura pracy OK.
No właśnie skrzynia biegów - teraz po wymianie na prawie "nową" jest OK.
Uważajcie na silniki 1.6 SR - montowali w nich za słabe skrzynie biegów, które po przejechaniu 120 000 tys pękają (brzmi śmiesznie - też nie mogłam uwieżyć) - jedyny możliwy ratunek wymiana cena używanej po regeneracji 2,5 tys złotych !!!!!!!!! Nowa od 3,5 do 4 tys.
Auto świetnie trzyma się drogi ;)
mogło być lepiej ...
Wszystko pod ręką, bardzo dobra jakość materiałów, jak dla mnie 5+
Doskonale - klimatronik na najniższej temperaturze wręcz zamraża - w zimie błyskawiczne ogrzewanie wnętrza samochodu ;)))
Z punktu widzenia kierowcy bardzo dobra, niestety nie wiem jak pasażerowie (nie jeżdzę w tyle) ale nie słyszałam narzekań. No może jak to zawsze przy 3 drzwiowym nadwoziu trochę trudno się wydostać ;)
Nic nie puka, nic nie stuka ( uwielbiam ten opis w ogłoszeniach dot. sprzedaży ;)) A tak serio wyciszenie naprawdę b. dobre. Silnik pracuje cichutko.
No właśnie zużycie paliwa ;(
To spory minus dla osób, które przeraża ciągły wzrost ceny paliwa.
Miasto 9-10l / trasa 7l.
Zdarza się nawet więcej przy dynamicznej jeździe.
Cena jest adekwatna do jakości. Przy tak ogromnej ilości sprzedawanych Golfów trzeba sporo się naszukać żeby trafić na model w naprawdę dobrym stanie technicznym, bez ukrytych wad i usterek.
Narazie (odpukać) wszystko śmiga ...
Wspomniana już skrzynia biegów - to właśnie pierwszy poważny cios w portfel odkąd posaidam IV. Oby jak najmniej takich niespodzianek ...