: Zdecydowanie na plus silnik, który tak krytykowany na internecie nie sprawił mi żadnych problemów do dzisiaj (ponad 4 lata)
: Tylna wycieraczka często lubi się sama włączyć
: Trochę klekocze (nieco jak diesel), ale w niczym to nie przeszkadza
Nie wiem czy to zwyczajnie ja mam jakiś specjalny egzemplarz, czy może inni trafili taki beznadziejny, ale samochód posiadam od 4 lat i do tej pory nie mogę narzekać. Przez cały okres jego użytkowania nie miałem z nim żadnych poważniejszych problemów - ani nie bierze dużo oleju, ani się nie psuje (nie, że wcale, ale też nie aż tak często jak histeryzują niektórzy z komentujących tutaj). Jeśli mam napisać zwięźle i na temat - kupiłbym ten samochód na pewno raz jeszcze, bo jeszcze nigdy mnie zawiódł, a że nie jest może super dynamiczny czy szybki - a czego niby się spodziewać po 75-konnym silniku? Jeśli ktoś jest w stanie przymknąć oko na to, że nie jest to samochód do szybkiej jazdy, to na pewno będzie zadowolony z takiego Golfika i jeśli chodzi o mnie, to polecam zakup i nie sugerować się opinią "rycerzy ortalionu", którzy oczekiwali demona prędkości od drobnego silniczka 1.4, zawiedli się i wylewają żale w komentarzach :)
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V 75KM 55kW