: Lakier jest porządny. Nie widać żeby gdzieś wdawała się korozja (poza kilkoma odpryskami).
Ma już 15 lat i trzyma się nie źle. Polecam tą markę.
Silnik jest dynamiczny. Jego moc w zupełności mi wystarcza. Jeździłem też wersją td i powiem szczerze że 75 km to troche za mało na ten samochód. Ale 90 km jest w sam raz.
Silnik jest dosyć głośny i do tej pory nie mogę się przyzwyczaić do jego odgłosu. No ale diesle podobno tak mają że są głośne.
Biegi wchodzą ładnie. Nie miałem jeszcze z nimi żadnych problemów.
Podczas jazdy czuć każdą dziurę i ogólnie troche rzuca. Może dlatego że to nie jest duże auto. Dla porównania jechałem też fordem mondeo ( starszy model) i komfort jazdy był dwa razy lepszy.
Widoczność jest dobra.
Troche toporne wnętrze, ale może być.
W zimie nie rozgrzewa się może od razu ale jak już się rozgrzeje to z wentylacji dmucha naprawdę gorące powietrze. Przeważnie przykrencam ogrzewanie bo jest za gorąco.
Mam wersję z klimą. Po zakupie okazało się że chłodnica od klimy była uszkodzona. Po wymianie i dobiciu gazu, klima chodzi już 2 sezony i wszystko gra.
Jeśli jadą tylko 2 osoby miejsca jest wystarczająco natomiast jeżeli z tyłu są pasarzerowie robi się ciasno.
Ogólnie silnik jest dość hałaśliwy. Podczas jazdy z większą prędkością szum powietrza jest znaczny.
Jest ekonomicznie
Dwa lata temu dałem za niego 11000 zł. Opłacało się bo samochód jest niezawodny mimo swojego wieku.
Zwykłe naprawy serwisowe
Samochód jest bardzo dobry. Nie miałem z nim jeszcze powarzniejszych problemów.