Bardzo dobre autko:)Polubilem golfa i tak juz zostanie jest to bardzo dobre autko co mozna nabyc za nie duza kase , tanie I proste w ewentualnych naprawach i bardzo ekonomiczne - POLECAM!!
Jak zimny to glosny - wiadomo jak do diesel:) ale jak sie rozgrzeje chodzi wspaniale bardzo rowno i cicho przyjemne mruczenie - silniczek u mnie oczywiscie calkiem suchutki.
Dobra skrzynia biegow - nie mam zadnych zastrzezen - biegi gladko wchodza zarowno na zimno i tak samo jak auto jest rozgrzane.
Swietnie sie prowadzi - jestem zadowolo ny z tego ze swietnie trzyma sie drodi jak przyklejony:) Pozwala to na pewne prowadzenie na koleinach i dziurach - oczywiscie przy sprawnym zawieszeniu.
Do przodu i na boki widocznosc bardzo dobra do tylu jest gorzej - ale nie ma chyba auta co ma doskonala widocznosc do tylu:) chyba ze bylby caly szklany.
Jak w VW wszystko na swoim miejscu.
Tu takze bez oporow daje najwyzsza note. Bardzo dobre ogrzewanie dziala szybko i jest w stanie zrobic w aucie prawdziwa saune:)
Z przodu bardzo duzo miejsca - ma sie uczucie jak by sie jechalo autem o klase wyzej.Z tylu nie za duzo .
Kupujac diesla myslalem ze bedzie glosniejszy - a jadac na autostradzie z dozwolona predkoscia auto jest naprawe ciche - wczesniej mialem golfa II 1.8 benzyne i naprawde wyciszenie jest porownywalne:)
Tutaj jak kazdy wie jest swietnie:)dawno go nie tankowalem a jezdzilem sporo , dopiero teraz wskazoweczka juz upomina sie o kolejna porcje ON.
Auto warte swojej ceny.Ale trzeba bardzo uwaznie wybierac egzemplarz bo wiele jest zajechanych , zaniedbanych lub przywienionych w polowie lat 90 tych na lawecie jako auto po czolowkach a potem naprawiane tanim kosztem w polskich warsztatach - negatywne opinie o tych autach to wlasnie takich osob co daly sie nabic w butelke kupujac tanio " okazje"
Wszytko ok , wymienie tutaj tylko przepalona zarowke od swiatla mijania ;)
Wszystko ok , mam to auto niecaly miesiac wszystko jest sprawne - zostal wyszukany na dalekim zachodzie Niemiec :)Nic nie puka nic nie stuka , nie sciaga , siliczek suchutki a pod spodem auto wyglada jak mlodsze o pare lat - zdziwil sie gosc robiacy przeglad.
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 75KM 55kW