ogólnie 4-- (z dwoma minusami), jest to samochód dla masy ludu, zwykłe pudło, a czy polecam to "może sie nie wypowiem". Przy kupnie myślałem że mnie ten samochód zaskoczy czymś a tu zero, jedynie spalanie i ogrzewanie w zimie. Słabe wyposarzenie, korozja pojawia sie na klapie tylnej, ranty nadkoli, plastiki skrzypią poprostu nie ma tego "czegoś"
klekot na zewnątrz, w miare cicho w środku. Silnik ogólnie dobry, mało pali ok 5-6,5 roby,odpala bez "chmurki". Do wymiany mam uszczelkę pod głowicą (najlepiej metalowa), sprzęgło.
Przy tym dieslu można troche podłubać bo mułem to on jest - wyciąć kata, podkręcić na turbinie 1,2-1,5bara, podkręcić na pompie , wstawić intercooler. Po tych przeróbkach to nawet TDI będzie wąchać spaliny
czasami (o dziwo) 3-jka wchodzi zamiast 1-dynki przy ruszaniu z miejsca, a ogólnie OK
jak na 13letnie auto to jest OK. Troche na naszych dziurawych drogach słychać plastiki. Zawiecha mam 40/40 Eibacha + gazówki NK i jest w miare OK, fele 15/195/50.
jak dla mnie odpowiednio nic dodać nic ująć, ale zawsze sie znajdzie coś
co do ergonomi wszystko jest na swoim miejscu, czyli tam hdzie mowinno być czyli pod ręką
w zimie po 3-4min. leci ciepłe powietrze (nagrzewnica bardzi dobrze sie sprawuje) a latem ratuje mnie szyberdach i opuszczone szyby
mam 177cm wzrostu, siedze w kubełkach od GT i jest mi wygodnie chociaż mercedesy w124 mają wygodniejsze fotele:). Ale miejsca mi nie brakuje
golfina dobrze wyciszony, nie słychać aż tak tego charakterystycznego dla diesli klekotu, ale merc jest lepiej wyciszony
trasa 5,5 , miasto ok 6,5-7
czy sie opłaca to nie wiem, wolałbym HONDE
i tu jest problem, nie bedę wyliczał co dolega ale powiem tyle że następny samochodem będzie HONDA
jak wyżej
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 TD 75KM 55kW