: Lubią gnić, błotniki i okolice uchwytu klapy tylnej
Jeden z najlepszych silników Diesla 1.9 D Volkswagen, jednostka nie do zajechania. Mój miał przekulane 350 tyś i koprecha nadal prawie jak fabryczna na każdyk garnku:) Silnik bardzo oszczędny, dojeżdżałem nim do pracy codziennie przez centrum Poznania i potrzebował na to ok 5,5 l/100km :) a elastyczność to jego drugie imie :)
Niestety coś za coś, potworem prędkości to on nie jest ale budę pcha, nawet z pełnym załadunkiem, że aż chuczy :)
dobrze zestopniowana skrzynia na tę budę i moc akurat
ok
ok
Generalnie prostota Volkswagenów czasami powala na kolana. Troche zbyt toporne i archaicznie wyglądające deski rozdzielcze nadrabiają funkcjonalnością i dostępnością wszystkich opcji.
Zawsze mi się wydawało że w tych Golfach to montowali takie mini piece kaflowe w kokpicie :P
Jak się nachajcuje to można w gaciach siedzieć nawet zimą :P
Przestrzeni spoooro, bagażnik olbrzymi. Na tygodniowe wakacje jechaliśmy Golfem w 4 osoby i wszyscy jechali komfortowo, a pojemność bagażnika uzmysłowi fakt że w tej czwórce były 3 kobiety :P
Jazda \"klekotem\" daje się ze znaki, zwłaszcza przy wyższych prędkościach. Generalnie powyżej 90 km/h hałas wewnątrz robi się już nieznośny.
zużycie paliwa to największy argument dzięki któremu kupiłbym Volkswagena z tym silnikiem jeszcze raz. Jak napisałem powyżej w mieście zaspokajał się 5,5 do 6 l/100km. Natomiast w trsie to już była bajka. 4,5 l/100 z pełnym załadunkiem ze średnią 95 km/h:)
- zużycie paliwa dla silnika 1.9 D 65KM 48kW