: VW Golf III zaskoczyl mnie pozytywnie. Nigdy nie myslalem o kupnie Golfa bo nie widzialem w tym aucie nic co by moglo mnie urzec, a kupilem go tylko dlatego ze trafil sie za okazyjne pieniadze i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony. Samochod pomimo swoich lat prowadzi sie swietnie a silnik odpala na dotyk. Jedyny problem to rdza na drzwich (zreszta choroba tych samochodów). Samochod kupilem z przebiegiem 150 tyś. km. Mysle ze przebieg jest prawdziwy bo ja jestem dopiero jego drugim wlascicielem, a poprzedni wlasciciel robil rozrząd i ma wszystkie rachunki na to co by potwierdzalo przebieg, ale w dzisiejszych czasach nie mozna co do tego byc na 100% pewnym. Ten samochod nie jest jednak wyśćigówką. Tym autem nie zawojuje sie światka wyścigów samochodowych, ale 90 KM do jazdy po mieście spokojnie wystarcza, A jeżeli ktos chce urzadzac wyscigi z pod swiatel to niech sobie kupi VR6. Jedyne na co mozna narzekac to cena za ubezpieczenie. Z tego względu ze duzo mlodych, często niedoswiadczonych ludzi kupuje Golfy i rozwalaja je na pierwszych lepszych swiatłach i ubezpieczenie jest nieco wieksze nie za inne samochody tej klasy, ale z tym mozna zyć. Krótko mówiąc, jezeli ktos szuka mniejszego hatchback`a z duza iloscia miejsca w srodku to polecam Golfa III