: Malowałem, szpachlowałem, zamontowałem plastiki na błotnikach, zabezpieczyłem podwozie antykorozyjnie- w razie pytań mogę pomóc :)
Pojeździłem, porobiłem i się go pozbyłem:)
Stosunek masy do mocy uważam za najbardziej odpowiedni ze wszystkich dostępnych jednostek. Do wyprzedzania trzeba jednak wrzucić 3 bieg, żeby się lepiej zbierał. Można go przycisnąć w razie potrzeby.
Przy moim przebiegu (335kk)- ciężko wchodziła 1 i 2. Zima - wrzucanie biegów z pomocą pasażera :) Przełożenia całkiem dobre-długie przełożenia biegów.
Fabryczne całkiem niezłe, sztywne zawieszenie. Jednak nasze drogi dają i jemu w kość. Zimą pękł mi tylni amortyzator przez co komfort jazdy był żaden, a i koszty naprawy nie małe.
Widoczność- perfekt. Parkowanie i manewry bez żadnych kompleksów nawet w ciasnych miejscach parkingowych. Jeździłem tylko jednym samochodem (w tym segmencie), który miał lepszą widoczność - kia cee\'d
Może być.
Ogrzewanie- całkiem nieźle. Jednak w moim egzemplarzu wyposażonym w klimatyzację występował problem z parującymi szybami. Jakakolwiek wilgoć na zewnątrz stanowiła problem i trzeba było rozpoczynać zabawę z otwieraniem okien, włączaniem ogrzewania itp.
W dalszą drogę 2 osoby pojadą wygodnie, 4 mniej wygodnie, ale dojadą:)
Miał swoje lata (19), silnik już nie chodził jak zegarek i zawieszenie też już swoje przeżyło więc trochę głośno w kabinie
Po długiej wojnie z regulacją LPG udało mi się zejść do 11l/100km LPG w mieście, w trasie nawet do 8. Benzyny palił tyle samo, a nawet więcej.
Jak na pierwszy samochód może być, jednak w tej cenie można kupić dużo lepsze auto i nowsze. Ja się przekonałem nie tylko na swoim przykładzie, że niemiecka niezawodność jest tylko wymysłem.
Może i to był niezawodny samochód, ale do kilka lat po wyjeździe w fabryki. Posiadałem ten pojazd ROK. usterki: dziurawa chłodnica wody, skończyło się sprzęgło, pękły amortyzatory tył, pęknięta sprężyna McPearson przód,tłoczek hamulcowy wyciekł, spaliła się kostka stacyjki, rozszczelniony czujnik klimatyzacji, przeciekająca miska olejowa i klawiatura, rozszczelniony tłumik-to są rzeczy które zrobiłem. Sprzedałem, ponieważ rozsypała się przekładnia kierownicza (kosmiczne koszty), zaczął jarać olej...