: Jak na 75 koni nieźle się zbiera zważywszy że jest to moje pierwsze auto a wcześniej jeździłem polonezem Ojca, nie powalał mocą :)
: Strasznie podatny na rdzę
Nie mam porównania ale uważam że są gorsze, tym bardziej że nie robił mi niespodzianek z którymi nie dał bym sobie rady
Swojego Golfa nabyłem w 2005roku, od tego czasu trochę zmizerniał mimo dbania o niego, auta te są podatne na korozję i to jest największym minusem ale i tak uważam że zasługują na miano ,,twardziela\" bo takie są. Mimo różnych przygód zawsze dowiózł mnie do punktu B
Jest Dobrze
Skręca w prawo i w lewo co już jest plusem:) zawieszenie jest dobre bo jest proste, komfortu jak w limuzynie nie ma ale przynajmniej nie trzeba tam często zaglądać tak jak to jest w autach z zawieszeniem wielowahaczowym
Golfa posiadam już 8 lat i nie wiem czy widoczność w tym aucie jest dobra, niektórzy narzekają na słabą widoczność w lusterkach wstecznych, ja nie narzekam i wszystko widzę (pewnie to kwestia przyzwyczajenia)
Nie mam porównania ale powietrzem dmucha i nagrzewa się w miarę szybko a więc chyba nie jest źle :P
Mam 167 cm wzrostu a więc nawet w mniejszym aucie będę miał luźno :)
Trochę słychać tłumik( można się przyzwyczaić), trochę słychać trzeszczenie plastików(nie idzie się przyzwyczaić)
Trochę dużo pali ale i tak nie inwestowałem w gaz, uważam że nie jest mi potrzebny. Części do takiego auta są tanie, koszty napraw też nie wyrywają z butów a jeśli masz odrobinę zacięcia mechanicznego to z wieloma rzeczami można poradzić sobie bez ingerencji mechaników
Trochę tego było:
4x sonda lambda
czujnik hala
2x pompka paliwa
cewka zapłonowa
nagrzewnica (kupiłem auto z uszkodzoną)
szyberdach
sprzęgło
W długich trasach nigdy mnie nie zawiódł a byłem 2 razy w Niemczech(ok 1000 km),raz w Czechach(ok 1000 km) i raz we Włoszech(ok 2000 km), nawet nie kaszlnął ale oleju trochę pożarł.