///M5 chętnie służe radą czy opinią dla tych którzy chcą kupić. gparchanski@wp.pl,
19 lat temu
Silnik 1.4 60KM 44kW
Rok produkcji 1996
Przebieg:
220 tys. km
Całokształ oceniam bardzo dobrze, przy minimalnym wkładzie pienięznym da sie nim fajnie i duzo pojezdzic. Polecam ludzia ktorzy nie chca za duzo wkladac kasy.
Silnik nie najgorzej. Troche faluje na jałowym biegu, no ale mała pojemność i polskie paliwo. Osiagi pozostawiaja wiele do rzyczenia w końcu to tylko 60 KM. Przyśpiesza całkiem fajnie do 80 km/h ale potem to jakby mu ktoś dołożył z poł tony. Predkość max to ostatio do Wrocławia 180 km/h ale bardzo nie pewnie sie prowadzi i spalnie okropne 9l/100km. Ja po autostradach jeżdze tak ok 140 km/h ale to już jest bardzo głośno i bez głosnej muzyki nie da rady. Tak do 110km/h w miare cicho.
Skrzynia biegów dobra. Jak narazie żadnych problemów. Może zimą cieżko biegi wchodza ale to w większości aut tak jest.
Ja mam auto bez wspomagania więc czuje auto znakomicie. Troche się na męcze przy manewrach ale da się przyzwyczić. Opony mam kiepskie i słabo trzymaja w deszczu.
Widoczność bardzo dobra nie ma problemów.
Wszystko pod ręką troche mało schowków. Dwie rzeczy strasznie irytujace to włacznik awaryjnych świateł miedzy zegarami a kierownicą i miganie "długimi" często sie włączają na stałe, trudno wyczuć ten przełącznik. Co jest super to możliwość rególacji czestotliwości wycieraczek w trybie przerywanym! Super!
Wentylacja dobra jak masz nowiutki filtr, mieszkam na śląsku więc szybko sie brudzi. Nieraz problemy z odparoawniem przedniej szyby, prawa strona szybciej odparowywuje niż lewa. Ogrzewanie dobre po 7 km ciepłow w aucie.
Jak na auto tej kalsy dosć dużo miejsca. Z przodu bardzo dużo troche gorzej z tylu, ale ja tam nie jeżdze.
Wyciszenie mierne, wszystko słychać toczenie kół, silnik małow wyciszony (mnie to nie przeszkadza), powyrzej 3 tys obrotów w aucie bardzo głośno. Głośno też jak się jezdzie po dziurach czy kostce brukowej. W środku sie mocni tłucze (chyba ze względu na wiek i przebieg)
Zużycie niby niskie ale jak na tą moc i osiagi to mogło by być niższe szczególnie w mieście. Na trasie jak sie nie przekracza tych 140km/h to spalanie w miare ok 6-6,5 l/100km przy 90km/h poniżej 5l. Przeglady i naprawy w miare tanie. Nie polecam ASO strasznie drogie. Przepalił mi sie bezpiecznik termiczny w aso caly modól wyminiaja a u elekryka za 1 zl bo tylke kosztowal bezpiecznik i 5 min roboty. Inne rzeczy robie w warsztacie co robi tylko VW i Audi naprawde tanio i super. Polecam do starszych modeli zanleść właśnie takich specjalistów od jednej marki opłaca się.
Ceny używanych troche wysokie, niby dobra jakosc ale troche za wysokie ceny choc po wejsciu do UE mocno potanialy.
Z drobiazgów to przepalające się podświetlanie środkowej konsoli i zamarzający centralny zamek.
Narazie co mi sie nieprzewidzianie zapsóło to wycieraczki. Mechanizm szczelił ale mechanik pow że pierwszy raz sie z czymś takim spotyka więc musiała być felerna część. No i tylne zawieszenie amortyzatory sie zaklinowały ale to też tylko i wyłacznei dlatego ze ktoś je źle założył. Nie bierze wogóle oleju mimo takiego przebiegu, troche sie poci pod uszczelka pokrywy zaworów ale to nie groźne.