Układ hamulcowy
: abs dziala i hamowanie na deszczu przy wkieszej predkosci o dziwo dobre
: wymiana tylniego zawiesznia w czase zimy gdy obnizylo sie o okolo 15cm
: rudy lubi golfy bardziej niz fordy !!!!
: jak na bezynika jego zywotnosc bez rewelacji jak na 254000km i wydajnosc 50%
za duzo wlozylem by cos dobrego piwiedziec o tym modelu .. moj poprzednik tez wlozyl duzo, kupilem bo myslem ze skoro on tyle wlozyl to auto bedzie jezdzic a tu zoonk ..
z niskie cisnienie na tłokach ....przy hamowaniu na skrzyzowaniach zapala sie czujka oleju
nie mam wiekszych zastrzezen
przy predkosci 80km/h na zakretach nie za ostrych czuc przeciazenia mocno i wrazenie jak by zaraz auto mialo stracic przyczepnosc
dobrze przy cofaniu duzo widac
bez rewelacji
szybko sie nagrzewa
nie za duzo miejsca ale i nie zamalo w 5 jechalimy z kumplami i jakos sie zmiescilismy ;)
silnik znosny w miare
w trasie pali kolo 7 litrow a na miescie do 9 minmo wymiany filtrow paliwa powietrza itd
naprawa w skali roku zbliza sie do cena auta !!! ja zaplacilem za niego 3100 q wlozylem 2500 moj poprzednik kupil za 5500 a wlozyl 4600 w poltora roku a ja w rok 2500;)
golf 4 1.4 bon jovi werska 1996 rok kupilem za 3100 wlozylem 2500 i sprzedalem za 2000 .. poprzedni wlasciecl kupil go za 5500 wsadzil 4600 mialem faktury na wymiany a sprzedal mi za 3100 z pelnym bakiem ....
wymiana tylniego zwieszenia calego , cewka , rozrzad , gumy na amoraz z przodu . filrt paliwa , filtr powierza . bezpiecznik od wskazika paliwa . (kopolka palec kable od zaplonu , czujnik halla) mialem tez problem ze skaczacymi obrotami gdy sue silnik nagrzal ale po wizycie na stacji diagostyczen i kilku miechanikow stwierzili ze to nie silniczek krokowy ... nie wiedomo od czego tak sie dzialo ..