Ocena kierowcy - Volkswagen Golf III Hatchback

Silnik 1.4 60KM 44kW
Rok produkcji 1995
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Golf III Hatchback 1.4 60KM 44kW 1991-1997 - Oceń swoje auto
Zawieszenie : Zawieszenie jakie mam u siebie jest generalnie idealnie przyczepne z przodu czerwone sprężyny i żółte amorki z tyłu zaś seryjne sptezyny z diesla< twardsze > i seryjne amortyzatory dobrej jakości. Całosc współgra idealnie. Oczywiście aby auto prowadziło sie lepiej wyminana tulejek belki. Golf wcale nie jest nisko a przy zdjęciu hokejki wcale nie widać ze jest gleba z przodu.
Jestem zadowolony ze swojego golfa. Wystarczyło wsadzić trochę serca dołożyć z portfela żeby autko naprawdę wspaniale sobie radziło.
Moj golf ma najechane lekko ponad 189 tyś. przy silniku nic nie grzebałem chodzi idealnie równo ,zalany jest motulem 10 w 40. Moc? jestem przyjemnie zaskoczony jak na 1,4. zapierdziela jak szalony
Biegi wchodza cieszko , ale za to sztywno. Nie jak w fordzie czy oplu ( mam skrócona gałke zmiany biegów)
Bez zarzutu mi jak najbardziej odpowiada ten układ jezdny
Widocznosc konkretna. nic nie przeszkadza. Przez tylna szybe bardzo dobry widok.
Mam regolowana kierowcice i fotel. Ergonomie mozna sobie dostosowac
idealnie po kilku minutach rozruchu idzie ciepełko a po chwili gorąc bije z wentylacji :)
Bardzo dobra jest duzo miejsca:)
trochę słabe ale nie najgorzej.
Jak sie kopmnie to spali i dyche a tak to z 8 max.
Golfiacz wraz z cena auta wyniósł mnie lekko ponad 3 tysiące. Teraz mogę go sprzedać za ponad 4 bo naprawdę trafił mi sie idealny egzemplarz. Po Polsce jeździ bardzo duzo dobitych golfów ale to tylko dlatego ze właściciele za dużo wymagali od nich nie wkładając ani grosza w nie przez kilka lat.
Jeżeli chodzi o drobiazgi to nie wiem co mogę napisać... gdy szyba u kierowcy jest otwarta trzęsie się i troszkę hałasuje... spryskiwacze tez ledwo co pryskają ,ale pewnie maja tyle lat ze nie ma co się ich czepiać... nie wiem o czym mogę jeszcze wspomnieć.
Moj egzemplarz nie ma poważnych usterek... być może dlatego ze przed sezonem wymieniłem wszystko co było do wymiany ( amory końcówki drążków opony świece sprzęgło) teraz ciesze się bezawaryjna jazda zanim narzekać jaki to on jest nieprzyjemny w użytkowaniu tak jak niektórzy co kupili golfa za 3 tysiące i chcą jeździć nim bez żadnej wymiany przez cale życie jeżdżąc po polskich drogach i stawiając go kolo bloku na parkingu.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 60KM 44kW [l/100km]

8,2