Ocena kierowcy - Volkswagen Golf III Hatchback

Rok produkcji 1993
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Golf III Hatchback 1.4 60KM 44kW 1991-1997 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : jak ciężko srzedać to auto tym badziej bez wspomagania kpmpletnego golasa ładnie wygląda na alufelgach za 2700 nawet niechcądzwonić bo za 3200 to nikt nie zadzwonił
Karoseria : to auto kocha korozja progi i tył klapa oraz podłoga ,zwieszczhu ładnie wygląda
Spalanie tego auta jest o wiele za wysokie 10 w mieście i 6 w trasie niektuży piszą ze to ekonomia ja widze czołg,kolejna sprawa to korozja to auto gnije w oczach na ulicy na parkingu jak widze trujke to zawsze progi są z rdzą ,niektuży piszą niskie koszta exploatacji ja się z tym nie zgodze bo części są tanie ale to mała pociecha psuje się to bez litości, napewno nie polecam silnika 1,4 osiągi srednie ale zimą na ktrutkich trasach 3-4km to silik niema należytego zmarowania,i straszne problemy z przegrzewaniem się silnika zimom latem wszystko ok. wczesniej miałem golfa 2 gtd palił 5na sto był bez korozji i co ważne bardzo zadko się psuł a to był 87rok a na dodatek było tam więcej miejsca,jak coś polecam golfa 2 bo trujka to wielka lipa kupa guwna dla ludzi bez wymagań wiem już czemu wszyscy się smieją z golfa 3 nikt normalny tym nie jeżdzi
jak na 60 ładnie ciągnie z dołu obrotów i do 110km/h potem to gożej .da się tym jeżdzić
lewarek biegów chodzi lekko i nieprecyjnie trzeba się przyzwyczaić
słabo jeżeli chodzi o trzymanie na zakrętach moja wersja nie posiada nawet stabilizatora przedniej osi chyba ze ktoś wykręcił,do tego brak wspomagania
wysoka pozycja regulacja fotela niezaduzo poprawia mało ciekawe
przeciętnie bez rewelacji
miejsa jest ok ale jak jestu kierowcy regulaja wysokości fotela to na niskim ustawieniu bieże miejsca pasażerom na nogi dość znacznie
jakiś idiota wycioł katalizator i wspawał sportowy tłunik na dłuższą trase bardzo męczące
miałem rózne auta ale zadnie w stosunku do tego co potrafi i pojemności tyle nie paliło.Mi średnio pali 7.5 głównie 70 procent trasa.W trasie mniej jak 6 nieda zejść nawet przy 70/80km/h a w mieście to tragedia taki mały silnik spali nawet do 10 zaznaczająć delikatnie jadąć,a jak by przycisnąć to niechce wiedzieć ile
za wysoko
średnio
kupa guwna innego określenia nieznam to jest jedyny samochód którym boje się jechać żeby nie stanoł znów w drodze

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 60KM 44kW [l/100km]

7,8