Ocena kierowcy - Volkswagen Golf III Hatchback

Volkswagen Golf III Hatchback 1.4 60KM 44kW 1991-1997 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Silnik : elastycznoś silnika
Układ elektryczny
nie polecam dużo korozji,jeżdze mało a same problemy mimo delikatnej nogi wysokie spalanie punto paliło srednio 1.5 litra mniej a dynamika podobna,przestrzen duża wewnątrz twarde zawieszenie z początku wydawało mi się to dobre ale z czsem każdego wytrzęsie, napewmo nie mozna liczyć na bezawaryjną jazde może trafiłem na felerny egzemplaz ale po opiniach widze ze to w jakiejś części norna dla tego modelu, jężdze już dwa lata nim i czs na zmiany napeno następny samochód to napewno nie będzie wolkswagen , przypuszczam ze pare lat temu to było coś a dziś to poprostu kibel niezanam innego określenia dla niego
przeciętnie , wysoka elastyczność
twardy a w zakrętach słabo,pewnie amortyzatory z przodu do wymiany ale jeszcze działają
lipnie zaprojektowana deska przetłoczenie nad nawiewem ogranicza widoczność drogi jak siedzenie ustawie na maxa w duł ,poza tym ok
jak na początek lat 90 to jest świetnie
mam sportowy wydech ciężko mi ocenić mu buczy jak krowa prowadzona na rzeź
słabo pali dużo srednio mi około 7.8 lato i 8.6 zima paliwa raczej spokojnie jężdząc ale jak się go troche pociśnie to potrafi wpierdolić nawet 12 w mieście i 9 na trasie
dałem 2 lata temu za niego kupe pieniedzy i twierdze ten szajs jest za drogi o wiele
przeciętnie stanoł w drodze 3 rzy zawsze coś jest do zrobienia w puncie takich usterek nie miałem wycieki z skrzyni biegów ,wycieracza tylna przestała działać oraz jakiś tam bezpiecznik padnie przeważnie jest on od wentylatora chłdnicy i od świateł postojowych
streszcze jednym słowem kibel, ludzie co maje te cuda [golf] twierdzą ze fiat to jest najgorsz gówno jakie jeżdzi po drogach,w tym momencie zalewa mnie krew jadąc puntem 2 lata raz stanołem w drodze stacyjka się zacieła a tym gównem golfem 3 razy ,alternator przestał ładować i niemogłem go odpalić ,padła cewka zapłonowa i oczywiście pompka paliwowa ,wymieniłem 2 razy termostat i tuleje z przodu i z tyłu na dzień dzisiejszy z tyłu znów coś tam słychać a okorozji nie wspomne pod progani od stoka dosyć duże dziury oraz tylna klapa, w ostatnim czasie słychać przegług ogólnie tragedia

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 60KM 44kW [l/100km]

8,1