Auto jest naprawde fajne. Jednak musze napisać jedną ważna rzecz. Samochód cholernie niebezpieczny podczas wypadku... Miałem nieprzyjemność zderzenia z prędkością 40km/h z zapiętymi pasami. Auto bez poduszek powietrznych. Gnie sie jak paczka zapałek. Naprawde trzeba mieć wyobraźnie... Po wypadku ledwo uszedłem z życiem, a było to tylko 40m/h bez zderzenia czołowego.
Silniczek w moim golfie był bardzo zrywny, Wszystko przez skrzynie biegów. ogólnie na silnik nie narzekam, ruszając z 1 wbijałem 4 i jechałem bez najmniejszego szarpnięcia. Bardzo bezawaryjny, naprawde rzadko takie sie zdarzają.
Mój golf pochodził z pierwszych lat produkcji. Niestety, albo stety skrzynia biegów była 4 biegowa. Jeżeli ktoś nie jeździ poza miasto, naprawde baaaaardzo polecam tą skrzynie. Przyspieszenie było naprawde potężne, spalanie ok 4,9 l na 100 km czyli jak diesel. Jednak prędkość max to zaledwie 110, 120... I to naprawde podczas żyłowania silnika. idealny, jedynie do miasta.
Układ jezdny w golfie zna chyba każdy... Łatwo poznać stan amortyzatorów auta nawet z zewnątrz (dobre amortyzatory trzymają auto naprawde baaaardzo wysoko, nie da sie nie zauważyć) Do normalnej jazdy wystarcza, ceny napraw nie szokują i zawieszenie jest poprostu bardzo proste.
Idealnie w każdą strone. Idealne auto dla pierwszego kierowcy, bardzo łatwo wyczuć gabaryty tego maleństwa.
Wersja bez klimatyzacji. Grzanie jak to w benzynie.. Niby ciepło, ale super przebojów nie było. o Chłodzeniu praktycznie nie powinno być mowy, no bo czym tu chłodzić skoro na dworze jest 35C a klimatyzacji nie ma ... ?
W wersjach z reugulowaną kierownicą naprawde bardzo ciężko sie wpasować w swoje miejsce. jestem dośc wysoki (182cm) i w golfie bez regulacji kierownicy jeździło mi sie o wiele lepiej (mialem 2 golfy)
Wiadomo, tanie auto... Wyciszenie jakieś tam jest. Nie jest to jednak poziom mercedesów czy tym podobnych. Słychać zawieszenie, silnik, ale nie było tragicznie i broń boże nie było to męczące.
REWELACJA! Mały silnik, szybka skrzynia, naprawde efekty lepsze niż w wcześniejszym 1.9gtd. A to ciągle jest benzyna!
Niska cena, dość wysoka jakość. Z czystym sumieniem polecam. (warto kupić wersje z 2x airbag i z abs, podniesie troche poziom bezpieczeństwa który jest bardzo nędzny)
Pamiętajmy, auto ma swoje lata. jednak jeżeli auto które kupimy jest zadbane to naprawde nic dziać się nie powinno.
Brak