Ocena kierowcy - Volkswagen Golf II

JEZELI KTOS TEZ MA GOLFA 2 GTD TO CHCIAL BYM Z NIM POROZMAWIAC O TYCH AUTACH MALI AND_WISLA@O2.PL, 20 lat temu
Silnik 1.6 TD 80KM 59kW
Rok produkcji 1991
Volkswagen Golf II 1.6 TD 80KM 59kW 1989-1991 - Oceń swoje auto
jest to dobre auto dla osob robiacych w miare szybka jazde (napewno duo szybsze od nowych polonezow i innych starszych zachodnich aut ) ale najwazniejsza rzecza jes dopre wyposazenie miedzy inntymi(
Silnik 1.6 na turbinie z dodatkowym chlodzeniem (wersja GTD) taje alastycznosc auto plynie przyspiesza do 3 biegu
U mnie w diesel pracuje w miare cicho ale to disel i zmiana biegow jest napewno mniej przyjemna niz w nowszej benzynie
przecietny w golfach i w pasatach zawieszenia sa raczej twarde i zle wybieraja dziury sa mocne ale jak inni zytkownicy na serwisie mowia nie do zdarcia to czemu u mnie przy predkosci 120 po wjechaniu w dziure jest zawieszenie do naprawy chodzi du glownie o drazki kierownicze
w porzadku
dobrze
wystarczajaca w zimie nie zamarzniemy
wygodne fotele z regulaja wysokosci dobra pozycja za kierownica
sprzydalo by sie go dodatkowo wygluszyc
u mnie auto pali okolo 5 litrow mi nawet udalo sie zejsc do 4.3
jest to model troche droszy od innych niemieckich alt z tych lat ale mysle ze cena jest uzasadniona wyzej
raz miale problemy z rozrusznikiem wogule nie chcial krecic i najwazniejsza wada tego auta to przeciekajace gumowe przewody od wtyryskow
jeszcze raz powtarzam juz to czy razy robilem u mechanika i 2 razy sam chodz sam jestem po mechaniku to obne poprostu sztrzelaja pod takim cisnieniem naweyt weze orginalne

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 TD 80KM 59kW [l/100km]

5,1