Ocena kierowcy - Volkswagen Golf II

Silnik 1.6 TD 70KM 51kW
Rok produkcji 1987
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Golf II 1.6 TD 70KM 51kW 1983-1991 - Oceń swoje auto
Do miasta idealne auto mało pali szybko jeździ, części tanie.
Silnik mimo swojego wieku chodzi super, 75 koni pozwala na dość szybkie przyspieszanie zwlaszcza powyzej 1800 obrotów
jedynka i dwójka wchodzi dość opornie ale można sie przyzwyczaić:)
Trzyma sie drogi jak przyklejony.Zawieszenie twarde jak cholera ale przynajmniej z tyłu usiądą dwie osoby to nie trze po ziemi
nie narzekam
Z przodu jak w przeciętnym samochodzie tego typu astra itp. Z tyłu byłem zaskoczony bo jest naprawde sporo miejsca jak na 3 drzwiowy samochód.
Tu już jest gorzej zwłaszcza jak sie stoi w korkach. Powyżej 1200 obrotów silnik cichnie i tak przy 80-90 na godzine jest w miare cicho,nie czuje sie w ogole prędkości
Tu już jest super.Na trasie max.5 litrów tak do 120 na godzine w mieście ok.7 litrów ale to dlatego że mam 15" alu felgi no i miasto ciągle rozpokane 4 km trase pokonuje w 30 minut
Za samochód dałem niecałe 3000 zł składak z 95 roku.Odnowione nadwozie, zawieszenie, lekki tuning. Brałem od uwage wiele samochodów golf był na ostatnim miejscu, ale to była naprawde bardzo dobra decyzja której nie żałuje
auto ma swoje lata, ale nic uciązliwego sie nie przytrafiło jakaś linka od klapy, oświetlenie zegarów itp
Brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 TD 70KM 51kW [l/100km]