Ocena kierowcy - Volkswagen Golf II

Rok produkcji 1986
Okres użytkowania: 1 rok
Volkswagen Golf II 1.6 D 54KM 40kW 1983-1991 - Oceń swoje auto
Inne : spalanie
Wzór zabezpieczenia antykorozyjnego, spalania, ergonomi foteli dla wiekszości wspołczesych aut. Poza wzgledami ekonomicznymi wybrałem golfa bo mi sie podobaja kanciate auta. Dodatkow mój golf ma brązową konsolę i grube beżowe welury. Lakier czerwony w ładne felgi. Ładnie sie prezentuje bez wrażenia agrotuningu. dzielone przednie szyby po opuszczeniu nie powodują podmuchów powietrza na głowę podobnie jak otwarty szyberdach.
Głośny klekot, ale bardzo charakterystyka mi odpowiada trochę jak benzyna a elastyczny bardzo. Przebiegu nie znam.
cięzko mało precyzyjnie
zadowalająca
ogrzewanie bardzo dobre, latem przy otwartych szybach starego typu nie wieje po głowie
mam wrażenie że lepsza niż golfa 4 do którego nie mogłem wstawic nosidełka żeby przedni pasażer mógł wygodnie siedzieć. Bardzo odpowiadaja mi fotele w golfach
głośno
to był jeden z 3 powodów dla którego po latach doświadczeńz z wieloma używkami wróciłem do golfa 2, lato 4,70 przy dojazdach z Grodziska do Warszawy i dość dynamicznej jeżdzie
na rynku obecnie golfy 2 maja mniejsze przebiegi niż 3 i 4, kręcą licznikami bez opamietania. Jeśli trafi sie zadbany egzemplarz brać w ciemno. Śmieją się z golfów ale garbus też był kiedyś samochodem dla ludzi. Pierwszym samochodem był golf 2 1,6 d potem golf 2 1,6 benz, golf 3 1,9 d, golf 3 1,9TD, audi 80 2,0, golf 4 1,9TDI i wróciłem do 1,6D. Piszę o użytkowych autach - (jeżdzidłach) Równolegla mialem min w123 w124 volvo 240, bmw 320 e30.
nagrzewnica ciekła ale samochód ma parę lat więc....

On - zużycie paliwa dla silnika 1.6 D 54KM 40kW [l/100km]

4,6