kupilem go z przebiegiem 200tys km; teraz jest 220 tys km i na razie nie wlozylem w niego ani zlotowki (procz wymiany oleju); ani razu mnie nie zawiodl; doskonale odpala nawet podczas mrozow i dluzszych postojow
silnik to chyba najmocniejsza strona tego modelu (1.8); niezle osiagi, bezawaryjny, ekonomiczny.
precyzyjna ale czuc brak lekkosci przy wbijaniu biegow (wyczuwalny np w fordzie czy renault)
troche twardy ale pewny w zakretach, jak to w vw. stosunkowo trwaly, bez wspomagania trzeba wlozyc troche sily.
wszystko co potrzeba to widac:) jest ok.
wszystko na miejscu, jedynie denerwuje troche brak wskaznika wlaczonych swiatel (idzie sie przyzwyczaic). wiadomo stylistyka raczej wczorajsza ale jezeli to komus nie przeszkadza....
szybko robi sie cieplo, jednak czesto problemu z zaparowanymi szybami (czasem trzeba dosc dlugo jechac z uchylona szyba).
miejsca z przodu jest dosc (mam 2 metry i nie dosc ze mieszcze sie bez problemu to mijsca mam naprawde sporo). z tylu nie nagorzej, wysoki sufit ulatwia siedzenie osobom wysokim (miejsca raczej na dwie niz na trzy osoby).
nie jest za cicho, ale przyjemne brzmienie silnika i tlumika (sport) wynagradza braki w wyciszeniu.
srednio tankuje co 830 km i za kazdym razem wchodzi 51-52 litry paliwa. jezdze glownie na trasie (ok.120km/h) ale tez troche po miescie. ceny czesci sa umiarkowane (zwlaszcza przy doskonalej dostepnosci czesci uzywanych za naprawde male pieniadze).
co do spalania to musze zaznaczyc ze pomagaja tu swiece oszczedzajace paliwo(ja mam beru po 13 euro za sztuke)
super - za male pieniadze otrzymamy niezawodny samochod, ktory malo pali i ma calkiem fajne osiagi
nic a nic
nic a nic