Jestem strasznie zadowolony z auta . Lecz wole większe pojazdy i troszkę mocniejsze , Autem smigam tylko do pracy i tylko dlatego go kupiłem .
Zero problemów z mechaniką , robię zawsze wszystko na czas .
Na zimnym raz na jakieś 50 odpaleń auta gdy ruszam mam taki zgrzyt jak wrzucam 2 bieg ale po minucie jazdy tego już nie ma . Czasem mam wrażenie ze mi 5 bieg nie chce wejść ale może to takie moje złudzenie .
Prowadzi się dobrze , kierownica troszkę ciężej chodzi niż w moim poprzednim Audi a6 c4 . Nie wiem czy to przez opony ale podobno geometrie mam dobra (robiłem przegląd) Na mokrym znosi mnie na prawo .
Jak na auto które ma więcej lat niż ja oceniam na dobre , Mój jest dość twardy profil opony 45 ;) Wiec po naszych pięknych polskich drogach troszkę mnie wytrzęsie .
Za oknem w zimę (-15) a ja wiem ze gdy odpalę golfa to po 2 minutkach mogę jechać w samych majtkach , Ogrzewanie REWELACJA !
Mam 173cm więc nie jestem wysoki brat ma 187 cm a jednak łokciami się uderzamy . Tył natomiast perfekto 3 osoby bardzo wygodnie siedzą . Dodam ze mam wersje 5 drzwiową . Duża przestrzeń na nogi .
Przy 80km/h dość cicho i spokojnie po przekroczeniu 140km/h robi sie głośniej ponad 190kmh słychac świsty .
Jak wspominałem w innym raporcie spalanie dość duże ale za to części taniocha . Rozrząd z wymianą olejów i uszczelki pod głowicą zapłacilem 250 zl z robocizną , linka prawa hamulca ręcznego 115 zl hamulce przód Brembo tarcze i klocki razem 320 zł z nowymi bębnami z tyły . Olej 1litr mineralny 47zł . plus kosztu ubezpieczenia 450 zł i przegląd 162 . Tankować j smigać .
Gdyby ktoś mi doradził ,że jak kupie Audi S3 2001 roku 1.8T 210km i będe tak samo zadowolony jak z golfa , Czyli spalanie na podobnym poziomie ceny nie duże to jeździł bym obydwoma .
zrobiłem nim dopiero ponad 6 tysięcy km . I nic mi się nie popsuło .
Nie spotkałem się z takowymi .
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i KAT 90KM 66kW